– Dette kommer til å hjelpe mange i samme situasjon som meg

Da Josefin (40) ble skilt, opplevde hun at dørene til boligmarkedet ble lukket. Med OBOS Deleie har hun og barna fått en ny start.

  • Tekst Marius Asp
  • Foto og video Hampus Lundgren

Hvem
Josefin (40), porteføljeforvalter.

Hva
Har kjøpt ny bolig med OBOS Deleie.

Hvor
Løren botaniske i Oslo.

Bli bedre kjent med OBOS Deleie

– Det er vanskelig å få kjøpt leilighet når man er alene med to barn og har begrenset med lånemuligheter. Lånekravene har gjort det bortimot umulig. Samtidig kan du jo betjene et ganske høyt lån, med tanke på hvor mye du uansett må betale på leiemarkedet.

Det sier OBOS-medlem Josefin (40), som jobber som porteføljeforvalter og er mor til to gutter på 12 og 7 år. Hun kommer opprinnelig fra Falkenberg i Sverige, og har bodd på Løren i Oslo siden 2009, da hun var gravid med eldstemann.

Da hun og mannen skilte lag og solgte leiligheten de bodde i, var det imidlertid ingen selvfølge at Josefin og barna kunne bli værende i bydelen – i alle fall ikke hvis hun skulle eie.

– Jeg kom inn på boligmarkedet ganske sent og kjøpte min første leilighet i 2016. Så jeg hadde begrenset egenkapital, sier Josefin og legger lattermildt til:

– I tillegg er jeg jo svensk. Så jeg er ikke vokst opp med foreldre som sparer til bolig for barna sine.

Fikk muligheten til å kjøpe i favorittområdet

Likevel: Det var aldri aktuelt for Josefin og sønnene hennes å forlate Løren – det er tross alt her sønnene går på skole, har livene sine og trives. Da hun ble klar over OBOS’ leilighetsprosjekt Løren botaniske, fikk boligdrømmen en ekstra gnist.

– Det som tiltalte meg med Løren botaniske, var for det første utseendet. Jeg syntes det skilte seg ut. Men jeg tenkte samtidig at det ikke var noen mulighet for meg.

Løsningen kom med et tips fra en venninne, som foreslo at hun kunne spleise på en leilighet med OBOS.

– Hun fortalte at OBOS solgte leilighetene med noe som heter OBOS Deleie. Jeg syntes det hørtes spennende ut, og begynte å lese litt om hvordan det fungerte. Du kjøper leilighet sammen med OBOS, mellom 50 og 100 prosent – det du har mulighet til.

Nyhet: Storsatsing på OBOS Deleie gjør det mulig for mange flere å komme seg inn på boligmarkedet

Utgjør en stor forskjell

Leiligheten i Løren botaniske står først innflyttingsklar i 2023. Men tiden går fort når man gleder seg til noe, sier Josefin.

– Gutta gleder seg masse, både til å flytte inn i en ny leilighet og få sine egne rom, som de ikke har nå. Vi bor i første etasje og får en stor og fin uteplass. Det blir kjempefint.

Josefin ser på OBOS Deleie som et glimrende alternativ som gjør at mange flere vil komme seg inn på boligmarkedet – både førstegangskjøpere og folk som skal etablere seg på nytt.

– OBOS Deleie har utgjort en stor forskjell for meg. Det har gjort at jeg kunne kjøpe leilighet nå. Alternativet hadde vært å leie i mange år framover.

Josefin forteller at OBOS Deleie har utgjort en stor forskjell for henne. – Det har gjort at jeg kunne kjøpe leilighet nå. Alternativet hadde vært å leie i mange år framover.
Leiligheten i Løren botaniske skal stå klar i begynnelsen av 2023, det gleder både hun og barna seg stort til. Her besøker hun byggeplassen.
Josefin stortrives på Løren, og det var aldri aktuelt for henne å flytte fra området. Med OBOS Deleie fikk hun muligheten til å både eie og bli.