Enda en seier for Remo – fra leietaker til boligeier

Med OBOS Deleie fikk Remo Andre Martinsen realisert drømmen om å bosette seg i barndommens nabolag – med magisk utsikt til Mjøsas bredde.

  • Tekst Marius Asp
  • Foto Hampus Lundgren

Hvem
Remo (52), tidligere hockeyspiller.

Hva
Har kjøpt ny bolig med OBOS Deleie.

Hvor

Stålverket Torg i Hamar.

Bli bedre kjent med OBOS Deleie

– Jeg har den perfekte overskriften til saken du skal skrive: «Fra baronen av bar bakke til boligeier».

Remo Andre Martinsen ler hjertelig. Og 52-åringen fra Hamar har grunn til å være i godt humør.

Laget i hans hjerte – Storhamar Hockey, der han selv spilte som keeper i 11 år – knuste Vålerenga i går, og er i skrivende stund videre til semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey.

Men enda viktigere, i det minste i et større perspektiv: Remo har endelig kjøpt seg sin egen leilighet. Etter mange år som leietaker fikk han muligheten gjennom OBOS Deleie.

– Jeg har aldri vært i posisjon til å arve noe, har manglet egenkapital og heller aldri greid å spare nok. Man kan bli litt motløs av å ikke komme seg inn på boligmarkedet.

Intenst kjærlighetsforhold til Hamar

Vi treffer Remo på hjemmebane, i byen han elsker høyere enn noe annet sted i verden.

– Hamar betyr alt for meg. Jeg har et intenst kjærlighetsforhold til byen min. Folkene som bor her, Mjøsa, hockeyklubben, fotballklubben og skolene våre. Pølse på brygga, friområdet Koigen, hele strandpromenaden, gågata og bakgården på The Irishman … Det er så mange perler! Når folk kommer på besøk fra andre byer, blir de overrasket.

Leiligheten han har kjøpt ligger i boligprosjektet Stålverket Torg, den gamle stålverkstomta som i en årrekke var et dødt område som kommunen brukte som lagringsplass, forteller Remo.

– Det som er så fantastisk, er at jeg endelig skal få flytte tilbake til min barndoms hage. Å få bo der jeg trådte min første barnesko, er helt magisk

– Men Hamar vest har utviklet seg voldsomt de siste årene, og fortsetter stadig å utvikle seg til det bedre. Jeg kaller det byens lunge, eller Hamars navle. Et fantastisk område.

I denne delen av byen hadde Remo og kameratene en trygg og god oppvekst, der de drev med forskjellige typer idrett og lekte cowboy og indianer.

Slik gjør OBOS det lettere for flere å komme inn på boligmarkedet

En selverklært byoriginal

På Hamar er Remo Martinsen kjendis, og det er ikke bare på grunn av ishockey-karrieren.

Storhamar-patrioten har også vært Lotto-programleder, radiokommentator og markedssjef i fotballklubben Ham-Kam, for å nevne noen av tingene han har drevet med gjennom årenes løp.

– Jeg er nok en slags byoriginal, kan man vel si. Jeg tror mange har et forhold til meg som en spilloppmaker, men jeg er i bunn og grunn en ganske snill, energisk og litt annerledes type. En tullekopp, kanskje, men forhåpentligvis også en fin fyr.

Muligheten for å kjøpe leilighet sammen med OBOS, oppdaget han først gjennom en annonse. I dag eier Remo halvparten av leiligheten, som står innflytningsklar i 2024, men planen er å kjøpe seg inn gradvis, slik at han eier hele i løpet av 5-10 år.

– Jeg vil oppfordre alle til å sette seg inn i hva OBOS Deleie er. For meg var husdrømmen fjern i årevis. Men når selv en feit, middelaldrende mann som meg kan få denne muligheten, er det håp for alle.