En «gullbillett» på veien mot voksenlivet

Å gi barna et OBOS-medlemskap er en god investering for framtiden, mener tobarnspappa Kyrre.

  • Skribent Magnhild Freuchen
  • Foto Jan Khür

– Om jeg hadde visst det jeg vet nå allerede for noen år siden, så hadde jeg nok gitt de to jentene mine et OBOS-medlemskap på et tidligere tidspunkt, forteller tobarnspappa Kyrre Edquist-Hansen (42).

For da pappaen fra Drøbak for ett års tid siden fikk høre om alle de gode og varierte fordelene et OBOS-medlemskap gir, var han overhodet ikke i tvil: Dette var en «gullbillett» han ville gi jentene sine Aurora (16) og Aida (10).

– Ansienniteten de nå opparbeider seg de neste årene vil kunne komme veldig godt med den dagen de skal flytte hjemmefra, og ut på en boligjakt hvor det ofte er mange om beinet, sier Kyrre.

Tobarnspappa Kyrre Edquist-Hansen (42) sammen med døtrene sine, Aurora og Aida. Kyrre jobber i OBOS som markedssjef i OBOS Living Lab.
Helt siden barna ble født har foreldrene vært opptatt av å hjelpe dem med sparing til bolig.
Kyrre er sikker på at den langsiktige tankegangen de har hatt, er noe de to jentene hans vil sette stor pris på i årene som kommer.

Smart sparing fra start

Aurora og Aidas foreldre har også vært tidlig ute med sparing til barna:

– Vi har helt siden barna ble født vært opptatt av å spare til dem med tanke på å kunne komme inn på boligmarkedet i relativt ung alder, og har månedlig satt inn barnetrygden på en egen konto til dette formålet, forteller Kyrre

Valget denne familien har tatt er smart, mener Silje Strand Ekelund i OBOS-banken: Å starte med fast spareavtale til barna i tidlig alder er lurt om økonomien tillater det. Et lite, men regelmessig trekk blir etter hvert en betydelig sum, og barna kan få tilgang til midlene når du tenker de er klare for å ta steget inn i voksenverden.

Tilgang til flere sparekontoer

– Noen velger som Kyrre for eksempel å sette av deler av barnebidraget. Da er det viktig å undersøke hvilke rentebetingelser som er på kontoen. I OBOS-banken får medlemmer tilgang til flere meget konkurransedyktige sparekontoer, forteller Ekelund, og utdyper:

– For eksempel har Sparekonto Egenkapital rente på 4,62 %. Alle innskudd på inntil 2 millioner kroner er sikret via Bankenes Sikringsfond. Å velge OBOS-banken gir deg altså både trygghet og forutsigbarhet.

Familien i Drøbak setter stor pris på fordelene som følger med OBOS-medlemskapet.

En gave som vokser i verdi

Ved å tenke langsiktig, er Kyrre sikker på at han gir de to jentene sine noe de vil sette stor pris på i årene som kommer, selv om barna kanskje ikke ser hele verdien av det riktig enda.

– Sammen med fokus på sparing, gir ansienniteten og forkjøpsretten en slags trygghet med tanke på framtiden, og fungerer som en fin inngangsbillett når man skal stå på egne ben, sier Kyrre.

Pappaen har inntrykk av at flere i dag tidlig tar et bevisst valg for at de unge når den tid kommer skal ha et fortrinn: Enten det gjelder å melde inn egne barn i OBOS, eller gi det i gave til noen man har kjært ved store anledninger som bursdag, konfirmasjon eller dåp.

– Ved å gi et medlemskap til de yngste barna kan du gi en du er glad i lang ansiennitet, en gave som vokser i verdi og som kan gjøre veien til bolig litt enklere, når den tid kommer, sier Clarisse Ovrum Fossum, direktør for medlemsvirksomhet i OBOS.

Gavemedlemskap er virkelig en flott gave som kan bidra til å komme lengre fram i boligkøen i et ofte tøft marked, sier hun.

Rabatt på fotball og fornøyelsesparker

– Jeg synes jo medlemskapet er svært rimelig med tanke på alt du får for pengene, så det er rett og slett en god investering vil jeg påstå, fastslår Kyrre.

Ikke minst har OBOS-medlemskapet over 60 rabattavtaler på alt fra interiør, reiser, festivaler, konserter og fotballkamper. Dette er noe familien i Drøbak setter stor pris på, og rett som det er velger å benytte seg av:

– Eldstedatteren og jeg er begge hardbarkede Vålerenga-fans, og prøver å få med oss alle hjemmekamper på Intility Arena. De gode rabattfordelene OBOS-medlemskapet gir, har gjort at vi har spart en god sum penger i forhold til om vi skulle ha kjøpt et ordinært årskort, som jo koster en del per person.

Les også: Slik sparer familien flere tusen på å være OBOS-medlem

Meld inn egne barn eller gi bort et medlemskap i OBOS