Uterom på Ulven
Økonomi

6 gode grunner til å kjøpe nytt

Det er mange fordeler med å kjøpe en helt ny bolig. Her er seks av dem.

Å kjøpe bolig i et nytt boligprosjekt, er noe helt annet enn å kjøpe bruktbolig. Det tar lenger tid før du kan flytte inn, og det betyr gjerne at du også får bedre tid til å planlegge hele prosessen – både med tanke på å selge boligen du allerede eier og planlegge hvordan livet skal bli i det nye hjemmet ditt. Her er flere gode grunner til å velge nytt:

1. Innskudd nå, resten senere

Når du kjøper nybolig, altså en bolig som ikke er bygget ennå, betaler du bare ti prosent av kjøpesummen når du signerer kjøpskontrakten. Resten betaler du ved overtakelse, som gjerne er mellom ett og fire år fram i tid. Det betyr at du får med deg en eventuell verdistigning på din eksisterende bolig i perioden fram til du selger den.

2. Lavere strømregning

En ny bolig er energivennlig, og det betyr lavere strømregning. Balansert ventilasjon gjør det også rimeligere å varme opp leilighet, og sørger for et godt inneklima, hele året.

3. Ingen oppussing

Når du flytter inn i en helt ny bolig, slipper du å tenke på oppussing og oppgraderinger med det første. Materialvalg, farger på veggene, innredning og endringer i planløsningen – alt dette kan du være med å bestemme i det som kalles tilvalgsprosessen. Og visste du at det er fem års garanti og reklamasjonsrett på ny bolig? Dette gir deg et mye sterkere rettsvern enn om du kjøper brukt bolig. OBOS utfører også en ettårskontroll sammen med deg, for å kontrollere at alt er i orden.

Se nabolagene som vokser fram nær deg

4. En trygg aktør

Bolig er en stor og langsiktig investering, og det er lurt å velge en aktør du vet du kan stole på. OBOS har bygget boliger i snart 100 år, og er robuste nok til å bygge selv i et usikkert marked.

5. Sikringsordningen

Mesteparten av det OBOS bygger, er borettslagsboliger, og alle OBOS-borettslag har sikringsordning. Sikringsordningen garanterer at det ikke går utover deg dersom naboen din ikke betaler fellesutgiftene sine.

6. Grønt boliglån

Hvis du kjøper en miljøsertifisert OBOS-bolig og er medlem hos oss, kan du få grønt boliglån i OBOS-banken. Grønt boliglån har en nominell rente på 4,24 %, og det er vår laveste rente.

Renten på Grønt boliglån er 4,74 %. Låner du 2 millioner over 25 år, koster det totalt 3,43 millioner kroner. Effektiv rente 4,89 %. Kostnad 1,43 millioner kroner.

Sjekk ut lånemulighetene dine hos OBOS-banken