Uterom på Ulven
Økonomi

6 gode grunner til å kjøpe nytt

Det er mange fordeler med å kjøpe en helt ny bolig. Her er seks av dem.

Følelsen av å flytte inn i en helt ny bolig kan være vanskelig å beskrive, for det er noe helt eget å vite at du er den første som setter nøkkelen i døra og alt er helt nytt. Her er flere gode grunner til å velge nytt:

1. Fastpris og ingen stressende budrunder

Når du kjøper en helt ny bolig, kjøper du boligen til fastpris. Da slipper du stressende budrunder som kan presse prisen langt over prisantydning og sprenge budsjettet ditt. Du vet akkurat hva boligen koster og hva du må forholde deg til.

Det er også verdt å merke seg at prisen du betaler for omkostninger og dokumentavgift er langt lavere ved kjøp av en helt ny bolig, sammenlignet med brukt.

2. Lavere strømregning og god standard

Med en helt ny bolig kan du være trygg på at boligen og alle tekniske installasjoner er oppført eller installert etter dagens forskrifter. Alle nye boliger møter de stadig høyere kravene til materialer og byggemetoder. De er også mer energivennlig, som kan bety en lavere strømregning. Balansert ventilasjon gjør det også rimeligere å varme opp boligen, og sørger for et godt inneklima, hele året!

3. Ingen oppussing

Når du flytter inn i en helt ny bolig, slipper du å tenke på oppussing og oppgraderinger med det første. Du trenger heller ikke å bekymre deg for at det skulle dukke opp ubehagelige overraskelser som skjulte fuktskader eller eldre elektriske anlegg.

Og kjøper du en bolig som ikke er innflyttingsklar før om en stund, har du mulighet til å gjøre materialvalg, velge farge på veggene, innredning og komme med ønsker til endringer i planløsningen – slik at du kan gjøre boligen din personlig. Alt dette kan du være med å bestemme i det som kalles tilvalgsprosessen.

Se innflyttingsklare boliger

4. Gode fellesområder og moderne løsninger

Bolig er en stor og langsiktig investering, og da er det viktig å få akkurat det du ønsker deg. Felles for de fleste nye boliger er gode planløsninger, heis, garasjeplass, bod, privat uteplass og grønne gårdsrom. Ja, til og med smørebod og gjesteleilighet kan du få med på kjøpet.

Kjøper du en bolig i dag er behovet annerledes fra dem som kjøpte boliger for 20 eller 30 år siden. I dag tenker for eksempel mange på kjøkkenet som et oppholdsrom, og ønsker seg større grad av åpne løsninger, større bad eller mer oppbevaringsplass i boligen. Alt dette tenkes det på når boligene utformes i dag.

5. Fem års reklamasjonsrett

Visste du at det er fem års garanti og reklamasjonsrett på ny bolig? Dette gir deg et mye sterkere rettsvern enn om du kjøper bruktbolig. OBOS utfører også en ettårskontroll sammen med deg, for å kontrollere at alt er i orden.

6. Grønt boliglån

Hvis du kjøper en miljøsertifisert OBOS-bolig og er medlem hos oss, kan du få grønt boliglån i OBOS-banken. Grønt boliglån har en nominell rente på 5,24 %, og det er vår laveste rente.

Renten på Grønt boliglån er 5,24 %. Låner du 2 millioner over 25 år, koster det totalt 3,61 millioner kroner. Effektiv rente 5,41 %. Kostnad 1,61 millioner kroner.

Se innflyttingsklare boliger