– Vi sparer flere tusen i året

Med medlemsfordeler får familien Ødegaard Matibag gjort enda mer sammen. I sommer sparer de tusenvis av kroner når turen går til gullrekka av skandinaviske fornøyelsesparker.

  • Tekst Torgeir Mortensen
  • Foto Hampus Lundgren
  • Video NewsLab

– Nabolaget vårt er som en hageby. Alle kjenner alle og barna løper til og fra. Det er et veldig koselig miljø – også bor vi jo rett ved marka, sier Camilla og peker ut stuevinduet. Bare et steinkast unna, rett bak en hekk, kjøres det opp skiløyper på vinteren.

I tillegg til Camilla og mannen Marlon består familien av Melissa (12) og Marcus (7). Sammen bor de i en firemannsbolig på Oppsal, øst i Oslo. Trehuset med den lille, hvitmalte døren ble bygd av OBOS på 50-tallet.

Fra vinduet ser vi trærne i hagen som kaster lange skygger i kveldssolen. Her er det gjort plass til blomsterbed, drivhus, husker, trampoline og et fotballmål. Det er lett å forstå hvorfor dette er en attraktiv destinasjon i nabolaget.

– Nabobarna kommer ofte hit for å klatre i trærne og huske, sier hun.

I sommer skal familien Ødegaard Matibag på fire dra til Tusenfryd, Liseberg og Legoland. Med medlemsfordeler får de mer gjort som en familie.
Med over 80 ulike fordeler kan en familie spare tusener i året med OBOS-medlemskap.
Melissa, Marcus og Marlon drar ofte på fotballkamp i helgene. Da betaler de halv pris på billettene.

Med familien på kamp

I hagen står det i tillegg et lekehus kjøpt på Maxbo. Det er en av flere ting familien har handlet med OBOS-rabatt.

– Vi bruker fordelene veldig bevisst. OBOS-appen gir oss oversikt over alle rabattene. Enten vi skal kjøpe maling til oppussing eller teaterbilletter, sier Camilla.

Marlon er fotballentusiast og liker å gå på kamp. Med to barn og noen nieser på slep kan det fort koste mye penger. Da kommer rabatt på hjemmekampene til Vålerenga og alle kampene i OBOS-ligaen godt med.

I sommer skal familien dessuten besøke gullrekka av skandinaviske fornøyelsesparker: Tusenfryd, Liseberg og Legoland.

– Rabatten gjør at vi kan ta slike turer oftere. Det blir jo omtrent halv pris, sier Marlon.

Totalt anslår Marlon og Camilla at de sparer flere tusenlapper i året.

– Bare fotballkamper alene er jo et par tusen. Så kommer teaterbilletter, fornøyelsesparkene og ting vi kjøper til hjemmet. Når vi skal pusse opp, blir jo det fort mange tusen til, sier han.

Vil du også få nye opplevelser med rabatt? Bli OBOS-medlem

Mye å spare på å være medlem

Et OBOS-medlemskap gir deg over 80 ulike fordeler. Du kan spare penger på alt fra strøm, forsikring og bank til reise, kulturliv, interiør og strømmetjenester.

Ifølge SIFOs referansebudsjett bruker en familie på fire drøyt 80 000 kroner på lek, fritid og mediebruk i året.

Det betyr at det kan være mange kroner å spare. Si at familien drar til Tusenfryd to ganger årlig, i tillegg til å dra til København med DFDS og bo på et Strawberry-hotell (tidligere Nordic Choice) i fem dager.

På sommeren kjøper familien også billetter til Miniøya, Bø Sommarland og Nationaltheatret. To ganger i året samles de for å se film på ODEON kino og fotballkamp på Intility Arena. Til slutt får de også rabatter hos Strim og Talkmore.

Det ville kostet familien rundt 47 000 kroner uten OBOS-medlemskap – og nesten 7500 kroner mindre som medlemmer. Altså en besparelse på 7500 kroner i året.

Sjekk alle fordelene her

Skal du pusse opp? Et OBOS-medlemskap gir deg rabatter på Bohus, Maxbo, HTH, Kid Interiør og Flügger farve. Det lille lekehuset i hagen hos familien Ødegaard Matibag er kjøpt på Maxbo med OBOS-rabatt.

Hektisk hverdag

Denne kvelden løper Marlon og Marcus i hagen og spiller fotball, mens Melissa, som går på cheerleading, hopper på trampolinen. Camilla er mest glad i å stelle i hagen og passe på at blomstene spirer og gror.

Inne står pizzaen i ovnen.

Med alle aktivitetene til barna på kveldstid, er tirsdager den eneste hverdagen alle er hjemme samtidig.

Nå er det bare en drøy uke til sommeren kickstartes av familieturen til Tusenfryd.

– Barna setter virkelig pris på det, og da er vi som foreldre happy også, sier Marlon med et smil.

– Så er vi ikke så gamle. Vi synes fortsatt det er morsomt med karuseller selv.

Se alle medlemsfordeler og bli OBOS-medlem