Foto av et par med flytteeske som flytter inn i en ny bolig.

Når er det best å selge bolig?

For å få best mulig pris er det lurt å tenke over når du skal legge ut boligen. Visste du at ulike typer boliger bør selges til forskjellige tidspunkt i løpet av året?

– Å være ett steg foran andre boligselgere spiller en viktig rolle for å få best mulig pris. Skal du for eksempel selge boligen din i løpet av det kommende året, kan det være lurt å kontakte en megler allerede nå, forklarer Niklas Røed Antonsen fra OBOS Eiendomsmeglere.

Unngå de mest populære tidene

Perioden etter påske er en av de mest populære tidene for å legge ut boligen sin for salg. Det folk kanskje ikke tenker over er at veldig mange andre har nettopp samme tanke.

Hvis du selger boligen din i de mest populære tidene kan det resultere i at boligprisene flates ut siden antall boliger til salgs samtidig øker. En god strategi er derfor å legge ut boligen til salg tidligere enn du kanskje først tenker.

– Erfaringsmessig burde du legge ut boligen i romjulen med visning i første eller andre uken av januar da det som regel få konkurrerende boliger ute. I tillegg er det noe magisk som skjer 1. januar – da blir folk veldig kjøpeklare.

Det samme gjelder i august, spesielt hvis du skal selge bolig i byen. Det er færre boliger ute for salg tidlig etter fellesferien, noe du burde utnytte til det fulle.

– Uansett om du skal selge på nyåret eller om sommeren er det viktig å styre unna visninger i ferier, langhelger og inneklemte dager. Dette gjelder spesielt hvis du skal selge en typisk familiebolig.

Usikker om du skal kjøpe eller selge først? Her har du tipsene

Velg tidspunkt basert på fasilitetene

Når du bør selge boligen din avhenger av hva slags type bolig du har. Ulike fasiliteter har nemlig ulike fordeler i boligmarkedet. Klarer du å time dette har du absolutt en fordel inn i kampen om potensielle kjøpere.

 

 

– Har boligen din peis eller garasje er høsten og vinteren beste tiden å selge. I denne perioden er det mer fokus på det varme og lune inne, enn det grønne og solrike ute. Selger du en bolig med flott hage, balkong, takterrasse eller bakgård, er det best å selge på våren og sommeren.

God planlegging gir et godt resultat

I dagens boligmarked er det ekstra viktig å presentere boligen fra dens beste side. Du burde derfor sette av god tid før annonseringsprosessen begynner, og boligen blir lagt ut til salgs.

Det betyr ikke at du trenger å pusse opp dyre rom som kjøkken og bad, men fullfør uferdige prosjekter. Bytt slitte lister, reparer dryppende kraner, løse ledninger, dører, riper, hakk og andre småskader.

– Det er mye som skal fikses før visning – ofte mer enn du tror. Etter at boligen er gjort klar til visning skal tilstandsrapporten på plass og bilder skal tas, og da helst en solrik dag. Etter det skal alt annonseringsmateriell settes inn og ferdigstilles.

– Planlegger du derfor salget i god tid øker du sjansen for en god pris og et godt resultat.

Sjekk ut tipsene til hvordan du kan gjøre boligen klar til visning

Ta kontakt med en megler tidlig

Uansett når på året du velger å selge er det viktigste at du tar tidlig kontakt med en eiendomsmegler. Da kan dere sammen legge en plan for hele prosessen og du vil få en erfaren rådgiver på veien – fra start til slutt.

– I OBOS finner du dyktige eiendomsmeglere som ønsker å hjelpe deg. Hos oss får du en trygg og effektiv prosess fra første kundemøte og til boligen er overlevert til ny eier.

 

Illustrasjon av en blokk i grønnfarge.

Finn ut hva boligen din er verdt

Det er enkelt å sjekke hva boligen din er verdt hos OBOS Eiendomsmeglere – og ikke minst uforpliktende og gratis. Våre erfarne og lokalkjente meglere vet hva kjøpere er på jakt etter, og kan gi deg en realistisk verdivurdering av boligen din.