Slik foregår boligsalget

Vi har laget listen som oppsummerer hele boligsalget for deg – steg for steg.

1. Befaring

Når du møter eiendomsmegleren for første gang gjennomgår dere salgsprosessen trinn for trinn. Sammen legger dere en plan for når boligen skal annonseres og hvordan. Hvilken målgruppe skal dere rette dere mot? Et det noe du selv bør gjøre i boligen eller bør du gå for profesjonell styling? Bør en takstmann utarbeide en takst- eller boligsalgsrapport? Dette er spørsmål meglerne våre kan gi deg svaret på.

2. Fotografering av boligen

Det er viktig med fine bilder av boligen. De gir et godt førsteinntrykk! Megleren din vil komme med gode tips. Mange små detaljer avgjør hvordan boligen din fremstår for potensielle kjøpere. Rydd unna mest mulig staffasje før fotograferingen. Gjør en liten ekstra innsats dersom du har gjenstående arbeider fra forrige oppussing, for eksempel lister som mangler eller en vegg som mangler siste fargestrøk. Fotografene vi benytter er spesialister innen boligfotografering og utnytter areal og lys slik at bildene blir best mulig.

3. Salgsoppgave

Etter at nødvendige dokumenter og informasjon foreligger og bildene av boligen er tatt, lager megleren en salgsoppgave. Salgsoppgaven er en viktig del av markedsføringen og inneholder plantegninger, innbydende bilder og informasjon om nabolaget – i tillegg til de nødvendige dokumentene og den lovpålagte informasjon. 

4. Markedsføring av boligen

Markedsføring handler om å vise frem boligen slik at flest mulig ønsker at den skal bli deres. Megleren vil presentere forslag til markedsføring som gjør at boligen får den oppmerksomheten du ønsker deg. Med vår digitale annonsepakke når du relevante kjøpere i Norges største medier, uansett tid på døgnet.

5. Potensielle kjøpere

Våre meglere har tilgang til et stort kunderegister over potensielle kjøpere, som vi matcher opp imot din bolig. Megleren ønsker at flest mulig skal få vite at boligen din selges og vil følge opp de som han eller hun har på sine interesselister. 

6. Visning

På visningsdagen setter megleren opp tydelig skilting i nærområdet og ved boligen. I tillegg skiltes ytterdøren og eventuelt indre inngangsdør og heiser i bygningen. Megleren har med seg salgsoppgaver og interesselister. Jobben din er å sørge for at boligen fremstår slik den gjorde på bildene. 

7. Budrunde

Under budrunden kommuniserer megleren med alle parter og holder deg løpende orientert om bud og antall budgivere. Når er det tid for å akseptere et bud? Når bør du ha is i magen? Meglerne våre gir deg anbefalinger som kan bety mye i salgsprosessen og budrunden.

8. Forkjøpsrett

Er det forkjøpsrett knyttet til boligen din kan forkjøpsberettigede benytte seg av retten til å tre inn i budet som du har akseptert. Når forkjøpsretten er avklart avtales tid og sted for kontraktsmøte.

9. Kontraktsmøte

I forkant av kontraktsmøtet vil megleren sende deg et utkast til kontrakt. Ta deg god tid og les nøye gjennom teksten før møtet. I kontraktsmøtet vil du møte kjøperen. Megleren vil gå grundig gjennom kontrakten og informere om hva som skjer ved overtakelse og oppgjør.

10. Overtakelse og oppgjør

Du vil få en bekreftelse fra megleren din eller oppgjørsavdelingen vår når kjøperen har betalt inn fullt oppgjør til meglerens klientkonto. På selve overtakelsesdagen går du gjennom boligen sammen med kjøperen og fyller ut overtakelsesprotokollen. Til slutt overlater du nøklene til kjøperen som nå kan flytte inn. Du får utbetalt oppgjøret straks boligen er overført til kjøperen.

Har du vunnet budrunden og lurer på hva som skjer nå?
Vi hjelper deg å komme i gang med å selge din gamle bolig

Illustrasjon av en blokk i grønnfarge.

Finn ut hva boligen din er verdt

Det er enkelt å sjekke hva boligen din er verdt hos OBOS Eiendomsmeglere – og ikke minst uforpliktende og gratis. Våre erfarne og lokalkjente meglere vet hva kjøpere er på jakt etter, og kan gi deg en realistisk verdivurdering av boligen din.