Mann holder en iPad

Slik gjør du klart til visning

Å kjøpe bolig er en stor avgjørelse for mange, men beslutningen tas likevel ofte kjapt og basert på følelser. Budrundene kan bli hissige og kjøperne får ikke alltid god tid til å tenke seg om. Derfor er en god visning og førsteinntrykk viktig.

– Førsteinntrykket av boligen på visning er svært viktig, sier Nils Tore Gjone i OBOS Eiendomsmeglere.

Gjone har jobbet som megler i OBOS siden 2004, og har gjennomført over 1000 boligsalg. Han har lang erfaring og vet hva boligkjøpere er opptatt av.

– Uansett om du skal style boligen selv eller få profesjonell hjelp burde du alltid snakke med megleren din slik at boligen tilpasses den aktuelle målgruppen.

Det finnes ikke noe fasitsvar på om du bør gjøre det selv eller få profesjonell hjelp, men vi har samlet noen gode tips så du kan være sikker på at du viser boligen din fra sin aller beste side på visning for potensielle kjøpere.

 

Foto av Nils Tore Gjone ute på visning.

 

Styling, med eller uten profesjonell hjelp

Dersom du styler boligen selv, bør du rydde bort personlige eiendeler og bilder. Du bør også fjerne så mye som mulig av overflødige pyntegjenstander og passe på at det ikke er for mange møbler i hvert rom. Færre møbler gir en bedre romfølelse og får boligen til å virke større.

Det finnes mange profesjonelle boligstylister som tilbyr styling i forkant av visning. Det koster noen tusenlapper, men investeringen kan være verdt det.

En boligstylist foretar en analyse av de ulike rommene i boligen og kommer med råd til hvordan du best mulig gjør alt klart til potensielle kjøpere kommer på visning. Alternativt kan stylisten helt eller delvis style boligen for deg. Med boligstyling skaper du en god atmosfære og viser fram boligen fra sin beste side.

Oppussing: Du kommer langt med lite

Når det gjelder oppussing strides de lærde om i hvor stor grad dette anbefales, men det anbefales at du begynner å tenke på dette tidlig slik at du får god tid. Hvis badet eller kjøkkenet er i veldig dårlig stand, kan det være smart å investere i en oppgradering. Her bør jobben utføres av fagfolk, slik at du kan vise fram dokumentasjon på utført arbeid.

Det de fleste er enige om, er at det lønner seg å gjøre enkle oppussingsgrep før visning. Et nytt strøk med maling trenger ikke å koste all verden, men det kan heve inntrykket av boligen betraktelig. Det samme gjelder å fikse dryppende kraner, løse ledninger og lister, riper, hakk og eventuelle andre småskader.

 

 

Huskeliste før visningen

  • Vask og rengjør boligen – fra gulv til tak.
  • Rydd bort private bilder, baderomsartikler, fjernkontroller, løse ledninger og lignende.
  • Åpne gardinene, slipp lyset inn og sjekk at alle lyspærer fungerer.
  • Vis så mye gulv som mulig – fjern småmatter og tepper.
  • Rydd kjøkkenbenken, fjern kluter, håndklær, såpeflasker, kjøleskapsmagneter og lignende. Pynt gjerne med en kokebok, krydderurter eller et fruktfat på kjøkkenet.
  • Re opp sengen, legg på sengeteppe og gjerne noen puter. Rydd i garderobeskap.
  • Tenn gjerne lys og fyr i peisen hvis det er høst eller vinter, men unngå duftlys.
  • Gjør uteplassen koselig. Sett ut møbler med puter og tepper, så det ser ryddig og innbydende ut.
  • Det kan være lurt å ta en liten prøvevisning. Gå ut av boligen og tenk som en potensiell kjøper. Er det noe du ville endret på når du kommer inn i boligen? Lukter det godt? Ser det ryddig ut? Her kan et familiemedlem eller en venn være til hjelp.

God visning!

Vi vet hva folk som vil bo i området ditt er på jakt etter når de skal skaffe seg et nytt hjem.

Søk etter megler i nærområdet ditt

Vi vet hva folk som vil bo i området ditt er på jakt etter – og er villige til å betale! Våre dyktige meglere guider deg gjennom hele salget, fra start til slutt.