Hopp til innhold
Illustrasjon av styremedlemmer i miniatyrformat. De står på penger, dokumenter og nøkler som er større enn dem selv.

Tips til håndtering av småutgifter i boligselskapet

Styremedlemmer har ofte behov for å kjøpe småting til fellesskapet. Det finnes enkle måter å håndtere det på.

Publisert:
tirsdag 10. oktober 2023

Hvis for eksempel styremedlemmer må kjøpe inn nye nøkler, redskaper til dugnaden eller bevertning på styremøtet, skal ikke kostnaden bæres av den enkelte, men av boligselskapet.

– For å håndtere det på best mulig måte, bør styrene unngå løsninger som medfører administrasjon og økte kostnader for boligselskapet, sier Aleksander Svinddal Gripstad, fagansvarlig i OBOS.

Det gjelder for eksempel at styret oppretter et bankkort som er knyttet til en bankkonto som boligselskapet eier. Dette krever at styret følger opp innsending og innføring av kvitteringer.

– Dette er ekstraarbeid for både styret og OBOS som må sikre ryddig dokumentasjon og korrekt regnskap. I tillegg kan det også føre til utsettelser i årsoppgjøret og det kan bety at årsmøtet ikke kan holdes som planlagt, sier Gripstad.

Les også: Så mye får styreleder og -medlemmer betalt

Utlegg

– OBOS utlegg er en enkel og effektiv måte å få refundert utlegget på. Når beløpet ikke er stort, er det kanskje heller ikke så ubeleilig å legge ut, sier Gripstad.

Gå til utlegg.obos.no, og følg veiledningen du får opp. Her kan du legge til kontonummer, ta bilde av kvitteringen og sende utlegget til godkjenning til styret i boligselskapet. Styret får deretter en melding på telefonen sin, og kan ved hjelp av få tastetrykk sende utlegget til refusjon helt kostnads- og administrasjonsfritt for boligselskapet.

Bedriftskonto

Mange butikker tilbyr bedriftskonto med eget kort. På den måten kan styret enkelt handle i butikk ved å dra kortet, og butikken sender fakturaen til boligselskapet. I dette tilfellet blir fakturaen betalt av styret som en ordinær faktura i fakturasystemet, uten behov for ekstra arbeid.

Styrearbeid - relaterte artikler

To personer samarbeider sammen om styrearbeid.

Spar tid i forberedelsene til årsmøtet

For en smidig gjennomføring av årsmøtet eller generalforsamlingen i 2024, vil vi sterkt anbefale styret å benytte Styrerommets "digitale forberedelser". Denne funksjonaliteten er like effektiv enten møtet foregår fysisk, eller digitalt.
Illustrasjon av blokker og mennesker og høstseminar skrevet under.

Høstseminar 2023

Gled deg til årets høstseminar – et sted nær deg! Vi inviterer styreledere og styremedlemmer til seminar i åtte ulike byer denne høsten.