Hopp til innhold

30 000 nye OBOS-medlemmer i fjor

Ved inngangen til 2024 hadde OBOS, Norges største boligbyggelag, over 580 000 medlemmer. Veksten var størst i Oslo-området.

Publisert:
torsdag 18. januar 2024

– Det er veldig bra at stadig flere bruker de mange rabattene og fordelene vi har framforhandlet for medlemmene våre. Ikke minst i tider hvor alt blir dyrere, er det lønnsomt å være medlem. I dyrtiden vi er inne i, ser flere verdien av å benytte seg av rabattordningene, sier Clarisse Aase Ovrum Fossum, medlemsdirektør i OBOS.   

Ved årsskiftet hadde OBOS  581 227 medlemmer, drøyt 11 000 av dem i Sverige. Veksten var størst i Oslo-området med over 8 000 nye medlemmer.  

Mange fordeler  

For mange er forkjøpsretten til over 90 000 boliger en viktig grunn til å være medlem i OBOS. I tillegg kan medlemmene benytte seg av et omfattende medlemsprogram med faste rabatter og fordeler. Tilbudene på byggevarer, reiser og banktjenester i OBOS-banken er blant de mest populære.  

Mange benytter seg også av medlemsfordelene innen kultur og underholdning. Alt fra ODEON kino, Den Norske Opera og Ballett til rabatterte billetter på festivaler er svært populært blant medlemmene. 

OBOS tilbyr også ordningene Bostart og Deleie som senker terskelen til boligmarkedet for flere.  

Lojale medlemmer  

– Vi ser at de mange tilbudene er en viktig grunn til å bli medlem. Tilbudene ble i fjor brukt mer enn noen gang, og medlemmene har spart over 200 millioner kroner på å benytte seg av dem, sier Clarisse Aase Ovrum Fossum i OBOS.  

Blant medlemsfordelene som ble aller mest brukt er Tryg Forsikring, Maxbo, Tusenfryd og Apollo. I 2023 ble medlemsprogrammet utvidet til også å gjelde Anton Sport, Christiania Glasmagasin, Elon og strømspareappen Elekt.  

Aktuelt - relaterte artikler

Resultatnedgang for OBOS

OBOS med høy aktivitet i et svært krevende år for boligbransjen. – OBOS var i 2023 aktøren i Norge med størst byggeaktivitet, men resultatene viser med tydelighet at det var et tøft år, sier OBOS-sjefen.

Sterk vekst for OBOS-banken

OBOS-banken fikk et resultat før skatt på 496 millioner kroner i 2023, opp fra 342 millioner kroner året før. Netto renteinntekter beløp seg til 811 millioner kroner, opp fra 562 millioner kroner.