Hopp til innhold

Klart for bygging av Construction City

AF Gruppen og Betonmast skal bygge næringsklyngen Construction City i Oslo. En entrepriseavtale verdt nær 2, 7 milliarder kroner er nå på plass.

Publisert:
onsdag 7. juli 2021

Samtidig har OBOS, AF Gruppen og Betonmast signert leieavtaler som sikrer at de tre selskapene flytter hovedkontorene sine til Ulven når det nye bygget står klart. Med flere spennende aktører på vei realiseres nå Norges største næringsklynge for bygg-, anlegg og eiendomsbransjen.

Construction City bygges på Ulven i hjertet av Hovinbyen. Eiendommen på over 100 000 kvadratmeter skal romme bransjens mest innovative aktører og 4 500 arbeidsplasser.

Entrepriseavtalen har en samlet verdi på 2 676 milliarder kroner, fordelt mellom AF Gruppen (MNOK 1 873), og Betonmast (MNOK 803).

– Det er mange milepæler i et så stort prosjekt som Construction City. At entrepriseavtalen og tre store leieavtaler nå er signert, gjør at vi har tatt et viktig steg mot byggestart i høst, sier daglig leder Hege Skjelbred Hatlemark i Construction City Eiendom.

Viktig byutvikling

– Dette området er prioritert i den pågående byutviklingen av Hovinbyen, hvor OBOS er svært delaktige. OBOS ønsker å bidra aktivt til å styrke innovasjonskraften i byggebransjen, noe vi får til gjennom Construction City, som blir et kraftsenter for hele bransjen. Her kommer nye bærekraftige løsninger for morgendagens boligkjøpere til å utvikles. Construction City skal også sette et tydelig preg på området med grønne åpne byrom, restauranter og kafeer som er åpne for alle, i tillegg til alle arbeidsplassene som etableres. Dette er god stedsutvikling, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Fremme innovasjon

– Vi gleder oss til å starte byggingen av Norges nye næringsklynge for bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen. Her skal vi bidra til å fremme innovasjon og samhandling, og heve bransjens totale konkurransekraft ved å forene fremoverlente bransjeaktører, partnere og utdanningsinstitusjoner. Vi ser frem til at Construction City skal bli vårt neste hovedkontor, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen.

Attraktive arbeidsplasser

Betonmast flytter også sitt hovedkontor til Construction City.

– Skal vi som bransje lykkes med å omstille oss i møte med forventinger og krav for en mer bærekraftig fremtid må vi gå fra ord til handling, og ikke minst samhandling. Det vil vi få med Construction City, som blir en viktig arena for læring, samarbeid og innovasjon, noe vi i Betonmast setter høyt på agendaen. Jeg er trygg på at dette blir et attraktivt arbeidssted for både dagens og fremtidige medarbeidere i Betonmast, sier Jørgen Evensen, konsernsjef i Betonmast.

Construction City skal etter planen stå ferdig i 2025.

 

Aktuelt - relaterte artikler

Ny byggestart på Fornebu

OBOS og Skanska går i gang med å bygge 121 leiligheter, rekkehus og omsorgsboliger i boligprosjektet Nansenløkka på Fornebu.

Resultatnedgang for OBOS

OBOS med høy aktivitet i et svært krevende år for boligbransjen. – OBOS var i 2023 aktøren i Norge med størst byggeaktivitet, men resultatene viser med tydelighet at det var et tøft år, sier OBOS-sjefen.

Sterk vekst for OBOS-banken

OBOS-banken fikk et resultat før skatt på 496 millioner kroner i 2023, opp fra 342 millioner kroner året før. Netto renteinntekter beløp seg til 811 millioner kroner, opp fra 562 millioner kroner.