Hopp til innhold

Kværnerbyen har en av Oslos fineste hager

Dreieskivakvartalet borettslag i Kværnerbyen har fått pris for sitt grønne uterom.

Publisert:
onsdag 12. september 2018

Det er Oslo kommunes hagepremieringskomite som står bak utmerkelsen. Store områder med planter, staudebed, bøkehekker og trær mellom blokkene har fått juryen til å ty til superlativene: "Ulike rom skaper spenning ved effektfulle forskjeller og nyanser dem i mellom." 

Styreleder i borettslaget, Ketil Edvardsen, er glad for prisen. 

- Grøntområdene her betyr mye for hele borettslaget. Vi bruker mye ressurser på å holde dem ved like, men vi er veldig fornøyde. Det er pent å se på, og brukes mye av beboerne. 

"Spaserveien gjennom forbinder det hele og inspirerer til opphold ute», sier juryen videre i sin begrunnelse. 

Komiteen berømmer borettslaget for å kjøpe inn tjenester som krever fagkunnskap, og at man i tillegg til tradisjonelt dugnadsarbeid, bruker anleggsgartner for å ta vare på uteområdene. 

Komiteleder Thomas Bartholdsen håper flere utbyggere vil gjøre som OBOS har gjort i Kværnerbyen.

- Vi håper denne prisen kan være til inspirasjon. Uteområdene betyr mye for bokvaliteten.  

Aktuelt - relaterte artikler

Godt resultat i krevende tider

Tydelig nedgang for boligutvikling i første kvartal til tross, OBOS´ øvrige virksomhetsområder leverer gode resultater. Det gir et resultat før skatt på 360 millioner kroner i første kvartal 2024, som er 18 millioner kroner lavere enn samme periode i fjor.

Sterk grønn vekst for OBOS-banken

OBOS-banken hadde ved utgangen av første kvartal 58,4 milliarder kroner i utlån, opp 2,8 prosent siste kvartal og 10 prosent siste 12 måneder. Av utlånsveksten i kvartalet var 79 prosent til grønne lån.

OBOS-prisene falt i april

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo falt 0,6 prosent fra mars til april i år. På landsbasis gikk prisene ned 0,5 prosent.