Leier ut bærenett med pant

Sandaker senter lanserer verdens første utleieordning av bærenett med pant.

Bak initiativet står GRIN, Rusken Oslo og Sandaker senter, eid av OBOS Forretningsbygg.

– Det er foreløpig kun testing av prototype, og dette vil foregå på Sandaker i tre måneder med oppstart i juni, sier Pauline Johansen, senterleder i OBOS Forretningsbygg.

Innovasjonsprosjekt i sommer

Hovedformålet med innovasjonsprosjektet er å teste og utvikle utleiemodellen for bærenett med pant, sammen med de som handler. Håpet er å skape et engasjement som kan legge grunnlaget for en større pilot på Sandaker Senter i løpet av 2018. Potensielt kan dette være med på å redusere bruk og forsøpling av plastposer med en sirkulær forretningsmodell basert på gjenbruk.  

– GRIN er oppstartselskapet som har utviklet løsningen og vil være ansvarlige for å leie ut bærenett med pant til besøkende på Sandaker senter via en bod i fellesarealet. Her vil det også være et returpunkt. GRIN vil bruke en SMS-tjeneste for å sørge for at de som returnerer bærenett får pengene sine tilbake, sier Johansen.

Opp til kundene

Lars-Martin Berglund, grunnlegger av GRIN håper på flere verdifulle innspill fra kunder på hvordan de kan ta dette videre og forbedre tjenesten.

–Vi har allerede vært i kontakt med flere miljøbevisste kunder av Sandaker senter, og gleder oss til å komme i kontakt med flere, sier Berglund. – Vi ønsker å skape en ultimat løsning, både for miljøet og de som er ute å handler, det er ikke noe tvil om at gjenbruk er en ideell løsning for miljøet, men dette har ofte vist seg å være vanskelig forbrukerne i en hektisk hverdag. Det skal vi gjøre noe med nå.