Hopp til innhold

Ny medlemsrekord i OBOS

Norges største boligbyggelag har blitt enda større. OBOS satte i 2018 ny rekord med til sammen 456.000 medlemmer.

Publisert:
onsdag 13. februar 2019

– Det er gledelig at så mange ser verdien av å være med i OBOS. Nå er nesten hver tiende nordmann medlem, sier Clarisse Aase Ovrum, leder for medlemsavdelingen i OBOS.

Den kraftige veksten fortsatte i fjor med 26.000 nye medlemmer, de fleste av dem bor i Oslo og Akershus. Men interessen for å bli medlem er også voksende rundt om i landet, spesielt i Bergen og Trondheim.

– I Trondheim er vi spesielt fornøyd med at arbeidet vårt mot studenter ved NTNU har gitt mange nye unge medlemmer, sier Ovrum.

Bli medlem

Den store fordelen med medlemskap i OBOS er at det gir forkjøpsrett til 90.000 nye og brukte boliger. I tillegg får medlemmene tilbud om en rekke rabatter, blant annet knyttet til bolig, bank, kultur og fritid.

100.000 Maxbo-kjøp, 13.000 bysykkelpass og 12.000 turer med danskebåten. Mange brukte fordelene sine i 2018. Medlemmene sparte til sammen i underkant av 50 millioner kroner ved å benytte seg av de 60 rabattavtalene.

Se alle medlemsfordeler

Ung satsing

OBOS vil framover jobbe spesielt med å nå flere unge.

– Vi skal synliggjøre de tilbudene vi har enda bedre, blant annet gjennom OBOS-appen. I tillegg skal vi tilby medlemmer, spesielt de unge, nye tilbud som treffer dem. Det er ikke enkelt å komme seg inn på boligmarkedet, men ved å bli medlem tidlig kan vi bidra til at det blir litt lettere. OBOS Bostart – som innebærer at inngangsbilletten til ny bolig blir rimeligere – tror vi appellerer spesielt til unge. Vi er også opptatt av å ta grønt ansvar, og leter etter nye fordeler som bidrar til dette. Vi skal være en utbygger som tenker som en innbygger når vi tilbyr nye fordeler, sier Ovrum.

En viktig satsing i 2019 blir å utvikle medlemstilbud også i Sverige. Det betyr at OBOS-medlemmer vil få tilgang på medlemsfordeler i begge land. 

Størst på kultur

OBOS tilbyr også en rekke opplevelser på kulturscener og festivaler landet rundt. I fjor ble det til sammen solgt hele 250.000 billetter med OBOS-rabatt til ulike kulturarrangementer. 

OBOS er 90 år i år. Det feires med fire minifestivaler. Det starter med The September When under OBOS i Stavanger 2. juni, deretter følger Bergen, Verdens Ende og OBOS på Operataket. Navnene på artistene som skal spille på de tre siste konsertene vil bli offentliggjort senere.  Medlemmer får fortinn til de rimelige billettene, og alle inntektene går tilbake som støtte til aktiviteter for barn og unge lokalt.

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS-prisene opp i Oslo

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg 0,2 prosent fra oktober til november. På landsbasis falt prisene 0,1 prosent.