Hopp til innhold

Nytt rentekutt i OBOS-banken

OBOS-banken har besluttet å sette ned utlånsrentene med inntil 0,4 prosentpoeng. Beste rente blir nå 1,58 prosent som gis på OBOS Nyboliglån.

Publisert:
fredag 8. mai 2020

Endringen begrunnes i den siste tidens fall i pengemarkedsrenten og Norges Banks rentekutt.  

Skal redusere belastningen

– Vi skal strekke oss langt for å hjelpe kundene våre gjennom en vanskelig tid, og setter derfor ned rentene så raskt det lar seg gjennomføre rent praktisk, sier Marianne Gjertsen Ebbesen, konserndirektør for bank, eiendomsmegling og boligkjøpsmodeller i OBOS.

Rentekuttene gjelder for både privatpersoner og boligselskaper. Kuttene betyr at styrene i borettslag og sameier med lån i OBOS-banken kan vurdere å redusere felleskostnadene, og dermed begrense den økonomiske belastningen for beboerne.

For eksisterende privatkunder gjelder de nye rentene fra 26 mai. Boligselskaper vil få nye renter fra 5. juni.

Innskuddsrentene uendret

– Kundene våre har gode innskuddsbetingelser, og vi har foreløpig ikke besluttet å sette ned rentene på innskudd, men vi følger med i markedet og gjør en ny vurdering i slutten av mai, sier Ebbesen.

Oppdaterte prislister legges ut på obosbanken.no så snart alle detaljer er på plass.

 

Aktuelt - relaterte artikler

Ny byggestart på Fornebu

OBOS og Skanska går i gang med å bygge 121 leiligheter, rekkehus og omsorgsboliger i boligprosjektet Nansenløkka på Fornebu.

Resultatnedgang for OBOS

OBOS med høy aktivitet i et svært krevende år for boligbransjen. – OBOS var i 2023 aktøren i Norge med størst byggeaktivitet, men resultatene viser med tydelighet at det var et tøft år, sier OBOS-sjefen.

Sterk vekst for OBOS-banken

OBOS-banken fikk et resultat før skatt på 496 millioner kroner i 2023, opp fra 342 millioner kroner året før. Netto renteinntekter beløp seg til 811 millioner kroner, opp fra 562 millioner kroner.