Hopp til innhold
Barn i publikum danser foran scenen på en konsert.

Sang og dans mellom husene

På tampen av sommeren fikk beboerne på Holmlia en helt spesiell opplevelse da Sing Along Holmlia danset og sang seg gjennom fem borettslag.

Tekst:
Pelle Aarsbog
Foto:
Nadia Frantsen
Publisert:
tirsdag 21. september 2021

 Utgangspunktet for ideen var at mange nå har vært isolerte og blitt koronadeprimerte. Det tenkte jeg at vi må få gjort noe med, forteller musiker, initiativtaker og Holmlia-ildsjel Hans Petter Solli. 

Populært konsept 

Solli er både trommeslager og utdannet musikkterapeut, og forskning som både han selv og andre forskere står bak, viser at musikk gir økt livskvalitet. Så da pandemien lammet kulturlivet kastet Solli seg rundt og tok kontakt med organist i Holmlia kirke, Hans Olav Baden, og Kristina Lie-Hagen fra beboerorganisasjonen Holmliainitiativet. Resultatet ble en borettslagsturné.

– Sammen brukte vi cirka en uke på å planlegge borettslagsturneen. Vi tok kontakt med flere Holmlia-musikere og aktører i nærområdet. Det ble en snøballeffekt som alle ville ta del i. Alle borettslagene vi pratet med hadde lyst på besøk fra oss, sier han. 

Tett turnéprogram 

Det hele braket løs en mandag i august utenfor Bertramjordet borettslag. Deretter gikk det slag i slag med allsang, dans og såpebobler i Tiriltunga, Vestskrenten, Nordskrenten og Sloreåsen borettslag. Også Holmliaparken, like ved Holmlia Senter sto på plakaten, og her inntok både kulturbyråd Omar Samy Gamal, DJ Amina og Sing Along Holmlia scenen.  

– Alle sangtekstene lå ute på nettsiden vår, lett tilgjengelig på mobil, og hele målet med konserten var å få folk med. Vi kaller det en deltakerkonsert, der publikum blir invitert til å synge og danse med hele veien, forteller Solli. 

– Vi har mange triks for å få alle generasjoner med på leken, forsikrer han.  

Ga mersmak 

Et viktig premiss for å få til borettslagsturneen var finansiering. Dette lot seg gjøre med støtten som ble tildelt fra blant annet OBOS gir tilbake. Solli forteller at bandet gjerne tar turen ut i nabolaget igjen. 

– Den fantastiske responsen har gitt mersmak, og alle i bandet er veldig positive til å gjøre det på nytt allerede neste år. Det blir nok mer Sing Along Holmlia. I mellomtiden savner vi en kulturscene som gjør at vi kan arrangere året rundt, sier Solli. 

Festival i en Holmliaparken, med mange mennesker og partytelt
Folk som sitter på en slette og ser på en konsert.
Barn i publikum danser foran scenen på en konsert.
Et band spiller på en scene med såpebobler rundt seg.
Konsert med publikum foran scenen og sittende på en slette foran.
Glade barn koser seg i publikum på en konsert.
Sanger på scenen holder en mikrofon ut til barna i publikum.
1 av 7

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS setter i gang bygging av 275 leiligheter i Sverige

11. juni ble det første spadetaket tatt på et nytt boligprosjekt i Tyresö kommune utenfor Stockholm. Her er OBOS Sverige AB totalentreprenør for et større boligprosjekt som skal bygges for Scandinavian Property Group (SPG).