Artikkel om nabolaget til Lysløypa

Bo lyst og behagelig i Lysløypa

Bli en del av et varmt fellesskap – med alt du trenger i nærmiljøet.

På Solberg Øst i Ås kommune, like i utkanten av Ski sentrum, kommer det et helt nytt nabolag – Lysløypa. Her skal leiligheter og rekkehus fylles av mennesker som sammen skal skape et varmt fellesskap. Her blir det fine lekeområder, bilfritt tun og hyggelige møteplasser for store og små. Det hele blir rammet inn av gangveier med spennende belysning. Kreative og delikate lyselementer vil være gjennomgående i prosjektet og vil gjøre nabolaget spesielt og unikt. Det blir behagelige lys på fasade, GOBO-lys på bakken ved lekeplasser og en «lys-ring» som markerer inngangen til prosjektet.

Barnevennlig område

Her skal leiligheter og rekkehus fylles av mennesker som sammen skal skape et varmt fellesskap. Her blir det fine lekeområder, bilfritt tun og hyggelig møteplasser for store og små.

Lysløypa ligger flott plassert med kort vei til alt du trenger i hverdagen. Solberg skole ligger en kort spasertur unna og det planlegges en ny gangvei til skolen. Bussen fører deg til Nordbytun ungdomsskole på bare noen få minutter. I nær tilknytning til Nordbytun finner du idrettsanlegget til Nordby IL, et fleridrettslag som organiserer blant annet både fotball, håndball og vannpolo for barn og unge. Du finner også flere barnehager i gåavstand fra nabolaget. For barn i alle aldre er det verdt å merke seg at en av Nordens største fornøyelsesparker, Tusenfryd, ligger bare noen kilometer fra Lysløypa.

Illustrasjon av lekeplass

Illustrasjon av lekeplassen

1 av 4

Både landlig og sentralt

Her finner du det beste av både rekreasjon og bypuls. Det er flere flotte turmuligheter i Nøstvedtmarka hele året, og veien er også kort til Sør- og Østmarka. Den store båthavnen ved Nesset, innerst i Bunnefjorden, gir deg et ypperlig utgangspunkt for utflukter på fjorden. Breivoll er en populær badestrand i området.

Både Coop, Kiwi og Meny er en spasertur unna. Du vil også ha to store kjøpe senter like i nærheten. Vinterbro senter har et stort utvalg av butikker innen forskjellige bransjer, og er kun 7 minutter unna med bil. I tillegg har du Ski Storsenter innen samme kjøreavstand. Senteret er et av Norges største med 145 butikker og spisesteder. Ski sentrum kan også by på et hyggelig lite bymiljø med handlemuligheter, kino, kultur hus og uteplasser. Bussen går rett utenfor døra både til Ski og Vinterbro. Fra Ski kan du ta toget inn til Oslo på 22 minutter. Når Follobanen åpner i 2022 vil reisetiden reduseres til kun 11 små minutter.

Illustrasjon av et blått hus med lys i det øverste vinduet.

Interessert i en ny bolig på Lysløypa?

På Solberg Øst i Ås kommune, like i utkanten av Ski sentrum, kommer det et helt nytt nabolag – Lysløypa. Her skal leiligheter og rekkehus fylles av mennesker som sammen skal skape et varmt fellesskap.