En familie på dugnad i borettslag

Borettslag

En bolig er ikke lenger kun en bolig. Det er mange måter å bo på – og mange måter å eie. Det er både trygt og smart å bo i et borettslag.

Når du kjøper en bolig i et borettslag, eier du din egen bolig og du kan selge den når du måtte ønske det. Rent juridisk blir du andelseier i borettslaget. Det gir deg enerett til boligen din, samtidig som du har rett til å bruke fellesarealene sammen med de andre beboerne.

Du er selv er ansvarlig for oppussing, vedlikehold og forsikring av boligen, men borettslaget er ansvarlig for oppganger, uteområder og fellesarealer – akkurat som når du eier en selveierleilighet.

Tre kjappe forklaringer

Det er en rekke fordeler med borettslag. Det blir begrenset med utleie, bedre lånevilkår og et styre som tar seg av den daglige driften.

6 grunner til å bo i borettslag

6 grunner til å bo i borettslag

Borettslagmodellen har gjort det mulig for mange å kjøpe sin egen bolig. Her finner du seks grunner til hvorfor du bør bo i et borettslag.

Se fordelene med borettslag
Åtte borettslag gjennom årene

Åtte borettslag gjennom årene

I 2021 fylte borettslagsmodellen 90 år, og gjennom året besøkte vi åtte forskjellige borettslag. Her har vi fått høre mer om visjoner, arkitektur og om folkene som bor der.

Bli med inn i borettslagene