Bilde av stuen og balkongen i inspirasjonsleiligheten på Frysja.

Fra hvite vegger til fargefest på Frysja

På oppdrag fra OBOS og Stor-Oslo har KOI Fargestudio skapt en helt spesiell og fargerik visningsleilighet til inspirasjon i Frysjaparken.

– Vi kaller den inspirasjonsleiligheten. Den er fargerik og annerledes, og viser hva man enkelt kan få til i eget hjem. Tanken er å få folk til å drømme litt selv, forteller Kristoffer Sandstad Hansen, prosjektleder i Stor-Oslo Eiendom.

Dagny Thurmann-Moe og KOI Fargestudio har fargesatt og innredet en fireromsleilighet i Kikut Borettslag på Frysja. Christine Hærra har bistått med møblering og styling. Med frie tøyler har de gjort den i utgangspunktet standard leiligheten på 80 kvadratmeter personlig.  

Les intervjuet med Dagny og se fargekodene

 

Kollasj av stuen – før og etter – i inspirasjonsleiligheten på Frysja.

 

– Med prosjektet har vi ønsket å vise hvilke muligheter som ligger i de nøytrale veggene, og hvordan en med relativt enkle grep og noen malestrøk kan gjøre en ny leilighet personlig. Da Dagny Thurmann-Moe kom til oss og sa «dette tror jeg kunne vært noe for dere!» tente vi selvsagt på ideen, sier Sandstad Hansen.  

Lyst til å besøke leiligheten? Book en visning med prosjektselgerne våre →

Ny planløsning og flerbruksrom

Det er ikke bare fargepaletten i leiligheten som er endret. KOI Fargestudio har også gjort endringer i planløsningen. Leiligheten besto opprinnelig av tre soverom, bad og allrom. I allrommet, som i utgangspunktet var tegnet for å huse både stue, spiseplass og kjøkken, er TV-stuen flyttet ut for å gjøre mer plass. 

– De har tenkt på hvordan vi lever. De har gjort om det ene soverommet til et kombinert soverom, kontor og TV-stue. I tillegg har de utvidet kjøkkensonen og gjort litt om på kjøkkenet. Rett og slett introdusert en annen måte å oppleve leiligheten på som vi gleder oss veldig til å vise fram, forteller prosjektlederen. 

Også boden og badet i leiligheten har gjennomgått en forandring. Boden har fått ny funksjon, og fungerer nå som leilighetens spiskammer, mens badet har gjennomgått en helforandring med mikrosement på veggene.

 

Kollasj av badet – før og etter – i inspirasjonsleiligheten på Frysja.

 

– Skal du pusse opp et bad er det fort snakk om 300.000 kroner. Med mikrosement snakker vi rundt halvparten, og du får et kult og moderne uttrykk. Med oppussingen har vi fått vist mulighetene som finnes, og at du selv i badekabiner kan være kreativ og sette særpreg, sier Sandstad Hansen.

Lyst til å se flere etter-bilder av leiligheten? Ta en titt 

Budsjettvennlig oppussing

Sandstad Hansen kan fortelle at KOI Fargestudio og Christine Hærra også har møblert leiligheten. Med både brukte og lavbudsjettsmøbler fra blant annet Finn.no og IKEA.  

– Vi var bestemte og nøye på at vi skulle velge enten brukte eller rimelige møbler til leiligheten. Dette skal være noe alle kan få til, og det skal derfor ikke være dyre designprodukter, selv om det kanskje kan oppfattes sånn når du går inn i leiligheten, sier Sandstad Hansen.

 

Kollasj av kjøkkenet – før og etter – i inspirasjonsleiligheten på Frysja.

 

– Vi sendte blant annet kjøkkenfronter og hyllesystemer fra IKEA til spraylakkering, og har på denne måten gitt kjøkkenet et helt annet uttrykk som alle kan få til.

Utfordrende å bygge personlig

Når man selger et produkt som ikke står klart, og som folk ikke kan ta og føle på gjelder det å formidle «sånn her kan dere bo og leve her». Visningsleiligheten er ikke standard eller nødvendigvis for folk flest, men den viser godt hvilke muligheter som finnes og hva du kan få til i eget hjem. 

– Vi bygger for så mange at det er vanskelig og utfordrende å tilfredsstille alle forbrukere sin særegne smak. Tanken bak prosjektet på Frysja var derfor å gå i stikk motsatt retning. La oss tørre å ta noen tydelige valg og se hva vi kan skape, sier Sandstad Hansen.   

 

Kollasj av soverom – før og etter – i inspirasjonsleiligheten på Frysja.


 
– KOI Fargestudio har skapt en fargerik leilighet med særpreg og smarte løsninger som vi er kjempefornøyd med.  

Trenger du inspirasjon?

Frysja er et stort prosjekt med lang utviklingshorisont. Leiligheten vil på sikt legges ut, men vil nå fungere som en visningsleilighet til inspirasjon. Både for de som har flyttet inn, ikke minst, men også for de som bare ønsker å se den.  

– Dagny Thurmann-Moe er et kjent navn der ute, og det er mange som syns det hun jobber med er spennende. Dette er noe vi ønsker å vise frem over lang tid, avslutter Sandstad Hansen. 

Illustrasjon av en kvinne som tenker på et stort hus

Lyst til å besøke leiligheten?

Du kan besøke inspirasjonsleiligheten og se mulighetene! Tanken bak prosjektet var å ta tydelige valg med farger og løsninger, pluss tøye grensene. Her kan du oppleve en spesiell og fargerik leilighet.