Nobels Fredssenter

Nå kan du se utstillingen om den colombianske presidenten og fredsprisvinneren Juan Manuel Santos. I tillegg vises en utstilling om Europa i endring av tolv europeiske fotografer.

Glade mennesker i Colombias gater, med det colombianske flagget.

Medlemsfordel

25 % på inngangsbillett. Husk medlemskortet.

Nobels Fredssenter har åpent fra tirsdag til søndag fra kl. 10 til 18.
Senteret holder til i den gamle Vestbanestasjonen på Rådhusplassen i Oslo.   

Utstilling: «Hope over Fear»

Et sterkt portrett av den colombianske presidenten og fredsprisvinneren Juan Manuel Santos og det colombianske folket, som etter over femti år med borgerkrig nå har et håp om varig fred i landet. Årets fredsprisfotograf er den danske prisvinnende fotografen Mads Nissen.

Utstilling: «Shifting Boundaries – EPEA03»

Tolv europeiske fotografer er blitt valgt ut til å samarbeide med det samme temaet: "Shifting Boundaries". Resultatet er en fotoutstilling som viser hvordan grenser utfordres i et Europa i endring, og utstillingen er både en visuell opplevelse samtidig som den er en kommentar til dagens Europa. "Shifting Boundaries" har vært på turné i Europa og vises på Nobels Fredssenter fra 16. september 2017.

Om Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter er museet om Nobels fredspris. Mer enn 120 fredsprisvinnere har fått Nobels fredspris siden 1901. De faste utstillingene fortelle historien om Alfred Nobel og om fredsprisvinnerne og deres arbeid. De skiftende utstillingene gir innsikt i aktuelle temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning, ofte presentert på nye og overraskende måter. 

Det er også mye spennende for barna: I barneløypa «Fred & Toca Loca sier ifra» kan barn øve på å si sin mening og lære om fredsprisvinnere som har sagt fra om urettferdighet.  

(Foto: Mads Nissen/Politiken, Marie Hald)

Chat med oss!