Hopp til innhold

Samfunnsansvar

OBOS har som strategisk mål å utvikle byer og steder og å utøve samfunnsansvar. For å bidra til livet mellom husene har vi etablert programmet OBOS gir tilbake for gode bo- og oppvekstmiljøer, klima og miljø.

Fire personer på dugnad.

Millionstøtte til miljøløft i OBOS-borettslag

OBOS har satt av 250 millioner kroner til miljøtiltak i over tusen OBOS-tilknyttede borettslag. Nå er pengene – 50 millioner kroner årlig i fem år – på vei til borettslagene.

Les mer om millionstøtten
Illustrasjon av flere bygg med solcellpanel og grøntområder rundt.

Grønt OBOS

Vi tar miljø og bærekraft på alvor. Derfor har vi en tydelig klima- og miljøsatsing innen egen eiendomsmasse og nybygg. Vi skal bruke FNs bærekraftsmål som målstyring.

Les mer
To eldre menn med planter i et drivhus.

OBOS´ strategi for samfunnsbidrag og sponsorater

Vår visjon er å bygge framtidens samfunn og oppfylle boligdrømmer. Som medlemsorganisasjon har OBOS et særlig ansvar for å bidra til en god samfunnsutvikling og livet mellom husene vi bygger.

Les mer
Miniatyrmodeller som illustrerer en bakgård med forskjellige mennesker og aktiviteter

Innovasjon – vi dyrker nye ideer

OBOS er stadig på jakt etter «the next big thing». Ikke bare fordi vi må, men fordi vi vil. Vi mener at innovasjon er en viktig del av vårt samfunnsansvar. Derfor tør vi å satse på egne prosjekter – og å investere i andre vi tror på.

Les mer
Illustrasjon av fasade og inngang til Obos Living Lab.

OBOS Living Lab

Hvordan skal vi bo i framtiden? På Vollebekk i Oslo bygger vi nå OBOS Living Lab, hvor vi skal utforske framtidens boliger med utgangspunkt i det aller viktigste: De som skal bo der.

Les mer
Flere hender samarbeider om å tegne og skrive i en workshop.

Investering i oppstartsselskaper

Med OBOS Oppstart investerer vi i spennende oppstartsselskaper i bygg, anleggs- og eiendomsbransjen. Vi bidrar med vår erfaring, kompetanse og kapital for å utvikle spennende oppstartsselskaper i en tidlig fase.

Les mer
Fotografi av et voksent ektepar som er kunder i OBOS-banken.

Bærekraft og samfunnsansvar i OBOS-banken

Bærekraft står sentralt i OBOS-bankens strategi. Lær mer om hvordan vi jobber med bærekraft og samfunnsansvar i banken.

Les mer
Illustrasjon av jordkloden med et hjerte.

Visste du at ...

... OBOS ikke bare finnes i Norge? Gjennom OBOS Sverige og Kärnhem er vi også en av Sveriges ledende boligutviklere. Og selvsagt er vi like opptatt av samfunnsansvar der som her.

Les mer om samfunnsansvar i Sverige