Hopp til innhold
Bilde av plantekasser i treverk med mange grønne planter.

Vinn et inspirerende uterom!

Trenger dere plantekasser, utegriller, sittebenker eller ny sykkelparkering? Nå kan dere vinne varer for 100.000 kroner.

Se for deg bugnende og fargerike blomsterkasser, og innbydende møteplasser med benker og bord i solveggen. Et godt uterom bidrar mye i et område. Det gjør det lettere å komme i kontakt med andre og kan skape et hyggelig og sammensveiset nabolag.

– Vi har sett at der folk har parsellhager, blir det fort en intern gruppe som fungerer som limet i boligselskapet, sier daglig leder Christian Sørum i LOG, Norges ledende grossist innen gartneri, hagebruk, utemiljø og hagesenter.

– Det samme gjelder veksthus der du kan dyrke salat, agurk, tomat og krydderurter. Da får du både mat og hobby i ett – og ikke minst en sosial møteplass.

I samarbeid med OBOS inviterer LOG til en konkurranse, der OBOS’ boligselskaper kan vinne 100.000 kroner i varer til uterommet. Det eneste du trenger å gjøre er å gi en god beskrivelse av hva boligselskapet ditt trenger til uterommet.

Dekorativt og praktisk

Sørum er opptatt av at uterommene skal bidra til trivsel, ikke bare være funksjonelle.

– Husker du sånne store betongklumper? Tidligere ble de brukt som veisperrer på fortau, eller for å ramme inn lekeplasser. Vi synes det er veldig fint å bruke grønt, istedenfor å skape følelsen av å bo i et fengsel, sier han og tipser om at store blomsterkasser både fungerer som veisperrer og er dekorative og nyttige for insekter.

Tenk stort

Sørum anbefaler dessuten alle som ønsker å piffe opp uteområdet sitt om å tenke stort og langsiktig.

– I mange boligselskaper er det trappeoppganger der det kan være fint å ha en blomst. Da kjøper noen gjerne en blomst i en krukke, og etter to uker er den død fordi den har fått for mye eller lite vann. Så gir man opp.

– Trikset for å lykkes er å kjøpe store plantekasser, gjerne med selvvanningssystem. Mye jord fungerer som buffer for plantene, og du unngår faren med for mye eller for lite vann, råder Christian Sørum.

Om konkurransen

  • Konkurransen er et samarbeid mellom OBOS og LOG, der vinneren får varer fra LOG til en verdi av 100.000 kroner til boligselskapets uterom.
  • Alle boligselskap som er forvaltet av OBOS kan bli med i konkurransen.
  • Alt du trenger å gjøre er å fylle ut et påmeldingsskjema der du beskriver hva dere vil gjøre med uterommet.
  • Premien kan for eksempel brukes til blomsterkasser, nytt grill- og festområde, sykkelparkering og nytt liv til gamle verandakasser.
  • Påmeldingsfristen er 15. februar. Vinneren blir kåret i mars.