Fem grunner til å besøke Løren

Det er mange grunner til å ta turen til Løren! Her får du våre beste tips til bydelen.

Løren ligger mellom Sinsen, Økern og Hasle, med egen T-banestasjon og kort vei til sentrum. Tidligere var Løren område med mye industri og tungtrafikk. Nå er Lørenbyen et stadig mer populært sted å bo, og et trivelig sted å besøke, for eksempel via en av de mange tur- og sykkelveiene som går innom området. Her kommer våre tips til ting du kan se og gjøre på Løren.

Lørenparken

 

Park og lekeplass på Løren

Midt på Løren ligger Lørenparken. Parken ble anlagt i 2005, der Løren leir tidligere lå. Her finner du lekeapparater, blant annet Norges største klatrenett, og en skulpturpark med et 20-talls bronseskulpturer med Ibsens dramatikk som tema.

Kanonhallen

Kanonhallen på Løren

Kanonhallen ligger ved Lørenparken, og ble fredet av Riksantikvaren i 2002. De siste årene har Kanonhallen vært brukt til arrangementer og kulturhus i både offentlig og privat regi. Nå har Nationaltheatret overtatt Kanonhallen, og skal gjøre stedet til en teaterhall med rom for ny kunst og nye uttrykk – når koronaen er forbi.

Nisjebutikkene

Kvinne i blomsterforretning smiler til kamera

På Løren finner du flere små, uavhengige butikker, blant andre Blomsterpikene. Magnhild Ohrstrand har drevet butikk her i snart fem år. Hun brenner for godt håndverk og personlig service, og er opptatt av at kundene skal oppleve å få kvalitet, enten de kommer for en stor anledning eller bare skal ha med seg en bukett hjem.

— Da vi startet her håpet vi at Løren skulle bli et levende lokalmiljø, og det er det blitt! Nå når mange har hjemmekontor føler vi at vi får sett folk som bor her på en annen måte, mange kommer innom i lunsjen og vil ha med seg friske blomster hjem, og slå av en liten prat. Vi vil være en butikk med personlighet, et sted det er hyggelig å komme, sier Ohrstrand.

Les også: Natalie flytter fra Barcode til Løren

Spisestedene

To baristaer står utenfor Kaffebrenneriet med kaffe og bakverk

Det finnes et godt utvalg i kafeer og spisesteder på Løren, og på Kaffebrenneriet merker de økende etterspørsel nesten fra dag til dag.
– Vi er en typisk nabolagskafe, og jeg vil si vi har 90 prosent faste kunder her, sier daglig leder Natalie Kvalvik.

— Noen kommer hver dag klokka sju for sin faste kopp på vei til T-banen, og nå for tiden er det også veldig mange på hjemmekontor som vil ha god kaffe i løpet av dagen. Det er veldig gøy å drive på Løren. Området blir mer og mer populært, og vi som jobber her treffer utrolig mange hyggelige folk hver dag.

Tur- og sykkelstier

Gangsti rundt blokkene på Løren

Løren er en del av Hovinbyen, Oslo kommunes store byutviklingssatsing som skal transformere et stort område fra industri til attraktivt og fremtidsrettet sted å bo. Grønn mobilitet står helt sentralt her, og ambisjonen er at all trafikkvekst skal tas ut i gange/sykkel og kollektivt. For Lørens del betyr det at det er enkelt å komme til og fra via sykkelnettet, og at det er lagt til rette for at man skal kunne bevege seg til fots. Det er ikke mer enn et par kilometer ned til for eksempel Grünerløkka herfra.

Kunne du tenke deg å flytte til Løren? Her ser du hva OBOS bygger i området.