Illustrasjon av fasaden på Stilla borettslag fra Frysjaveien.

Der byen møter marka

Velger du Frysjaparken, kan du leve i nærheten av naturen – selv om du bor i en moderne leilighet i byen!

I likhet med mange andre industriområder langs Akerselva forvandles også Frysja til et moderne nabolag. Industrien flytter ut, og menneskene flytter inn!

Her bygger OBOS sammen med Stor-Oslo Eiendom, Frysjaparken, med cirka 1000 moderne leiligheter i varierte størrelser. Rundt ligger kaféer, butikker, skole, park, torg, barnehage og andre urbane kvaliteter.

– Det unike med dette boligprosjektet er beliggenheten. Her vil du bo i et helt nytt nabolag med marka som din nærmeste nabo. I tillegg er du bare en liten busstur unna bypulsen i Oslo sentrum. Her kan du altså senke skuldrene i det grønne, samtidig som du kan oppsøke det urbane innen kort tid, forteller Eskil Flakstad, prosjektselger i OBOS.

De første beboerne flyttet inn i Frysjaparken rett før jul i 2019.

Bilde av stue og kjøkken med balkong, og utsikt over Frysjaveien

Leiligheter i varierte størrelser

Frysjaparken vil bli et moderne nabolag, og leilighetene vil ha god standard. Prosjektet består av boliger med alt fra to til fem rom, så her er sjansene gode for at du finner et hjem som passer nettopp deg og dine behov.

– Leilighetene blir lyse og funksjonelle med smarte planløsninger. De aller fleste av dem får en god balkong eller terrasse med fine solforhold. I tillegg har alle tilgang til en herlig takterrasse med utsikt over nærområdet. Det brede spekteret av leiligheter gjør dette til et perfekt sted å bo for alt fra enslige til større familier, eller de som er lei av enebolig og heller ønsker en lettstelt leilighet i stedet, sier Eskil.

De største leilighetene i prosjektet vil få muligheten til å kjøpe garasjeplass med ladeboks for elbil. Fra parkeringskjelleren kan du ta heisen eller trappen direkte opp til din egen leilighet.

Et levende nabolag

Det er stort fokus på gode uteplasser og sosiale soner i Frysjaparken. Mellom blokkene vil du finne grønne og luftige uteområder med benker og lekeplasser. Byggene vil være av god kvalitet med fin variasjon i fasader, noe som skaper et helhetlig og moderne uttrykk.

Frysjaparken blir faktisk en liten bydel i seg selv. I hjertet av nabolaget vil det bli et eget torg og en hyggelig handlegate som kan tilby det du trenger i hverdagen. Planen er at det blant annet skal bli en stor Meny-butikk, restaurant, kaffebar, blomsterforretning og apotek rett utenfor din egen utgangsdør.

Med andre ord blir Frysjaparken et levende nabolag med plass til alle. Her skal det bli rom for gode samtaler på tunet med en hyggelig nabo, latter fra barna på lekeplassen og en god kopp kaffe fra den lokale kaffebaren. Boligprosjektet vil ha svært begrenset med biltrafikk inne på området, noe som gjør Frysjaparken til et trygt og barnevennlig sted å bo.

Illustrasjonsbilde av bakgård i Frysjaparken

Marka som nabo

Frysjaparken er perfekt for deg som liker å utnytte det naturen har å by på. Nordmarka er nemlig en av prosjektets aller nærmeste naboer. Her kan du dra på sykkeltur til Ullevålseter, spasere en runde rundt Maridalsvannet eller ta deg en skitur i preparerte løyper på vinterstid. Når sommeren endelig kommer kan både store og små samles til en forfriskende dukkert i Brekkedammen, også kalt «Stilla» på folkemunne. Denne badeplassen ligger bare noen hundre meter fra boligprosjektet.

Kort fortalt kan områdene rundt Frysjaparken tilby flotte naturopplevelser året rundt.

Alt du trenger i nærheten

Frysjaparken ligger strategisk plassert for deg som ønsker å ha kort vei til alt. OBOS og Stor-Oslo Eiendom skal bygge en ny barnehage i tilknytning til boligprosjektet, og Oslo kommune har planer om å bygge en ny barneskole på nabotomta. Idrettslagene i nærområdet kan friste den aktive med idretter som fotball, håndball, orientering, langrenn og alpint.

Har du behov for en større shoppingrunde er Storo Storsenter like i nærheten. Dette er Oslos største kjøpesenter med over 130 butikker, restauranter og tjenester. Som nærmeste nabo av senteret finner du ODEON Kino, Norges største kinosenter.

Er du blant dem som jobber i byen? Du har tilgang til både buss, trikk og tog like ved nabolaget. Samtlige alternativer kan frakte deg i retning sentrum.

Illustrasjon av allmenningen og torget i Frysjaparken.

I nabolaget

Teknisk museum

Teknisk museum ligger rett ved Frysjaparken. Museet er kjent for innovative utstillinger om industri, vitenskap, teknologi og medisin. En perfekt søndagsaktivitet med familien.

Frysja kunstsenter

Frysja kunstsenter ligger vakkert til vis a vis Teknisk museum i O. Mustad og Søns gamle fabrikkbygninger. Kunstnerfellesskapet som holder til her arrangerer åpne atelierer, og holder kurs for deg som vil lære.

Skjerven gård

Skjerven gård ligger idyllisk til ved Maridalsvannet. Her er det mye å finne på. Gården tilbyr blant annet ridning og lefse- og flatbrødkurs. Det årlige julemarkedet er også verdt et besøk.

Brekkedammen Stilla

Brekkedammen Stilla er Akerselvas flotte badeplass. Du kan sitte på både svaberg og gressletter, og det rene vannet fra Maridalsvannet gjør vannet klart og deilig.

Fiskeplass

Akerselva kryr av fisk. Både ørret og laks går opp elva for å gyte. Langs Akerselva ligger det mange fiskeplasser, og fra Frysjaparken er det en kort tur til elvebredden når du ønsker å kaste snøret.