Hopp til innhold
Foto av Hege Irene Asplund og en representant fra Den Norske Opera & Ballett på scenen. Bak dem sitter det noen tusen barn og venter spent på å se forestillingen Nøtteknekkeren.

OBOS Billettfond skaper minner for livet

Jubelbrus, hender i været og opplevelser for livet. Når teatersalene fylles av barn, skjer det noe helt spesielt.

Det hviskes og hoies fra salen på Det Norske Teatret, en førjulsdag i 2019. Hundrevis av forventningsfulle øyne er rettet mot scenen, så dukker Charlie i «Charlie og sjokoladefabrikken» opp.

– Da gikk det nærmest et ul gjennom salen; ikke applaudering som voksne ville ha gjort. Det fantastiske med disse forestillingene er det ekte og upolerte møtet mellom kunsten og publikum, forteller Hege Irene Asplund, sponsoransvarlig kultur i OBOS.

De siste årene har Asplund flere ganger sittet i saler fulle av barn, og kjent på den unike energien som oppstår i møte med kultur. For hva skjer egentlig når du fyller en teatersal eller operaen med barn? Jo, da oppstår det magi, både for de som ser på og de som står på scenen.

– Ta balletten «Nøtteknekkeren» for eksempel. Vi har fått tilbakemeldinger om at danserne føler seg som rockestjerner i møte med barna.

Foto av scenen fra forestillingen Nøtteknekkeren på Operaen i Oslo.
Foto: Erik Berg

Vel fortjent

OBOS Billettfond er et tilbud for klassetrinn, helt fra første klasse på barneskolen til videregående skole. Gjennom OBOS kan lærere søke om å få billetter til utvalgte forestillinger, helt gratis.

Tilbudet kan benyttes på Den Nationale Scene i Bergen, Den Norske Opera & Ballett, Nationaltheatret, Det Norske Teatret og Rogaland Teater i Stavanger.

Denne høsten er det mulig å oppleve blant annet «Jul i Svingen», «Frost», «En julefortelling» og den legendariske «Nøtteknekkeren».

– Det er ikke alle som har foreldre som tar barna med på operaen eller på teater. Men vi mener alle bør få oppleve kultur, uavhengig av kulturelle eller økonomiske forhold. Det er forsket på at om du får kulturelle opplevelser som liten, tar du det med deg inn i voksenlivet. Og jeg mener at alle fortjener gode, kulturelle opplevelser.

Om OBOS Billettfond

OBOS Billettfond gir elever og studenter gratisbilletter til teater- og ballettforestillinger. Det er kun lærere som kan søke på vegne av sin klasse.

  • Søknadsfristen for forestillinger på Rogaland Teater er 1. september.
  • Søknadsfristen for forestillinger på teatre i Oslo og Bergen er 1. oktober.

Det blir trukket hvilke klasser som får billetter.

Søk om billetter