Hopp til innhold

10 smarte triks for en tryggere og enklere bankhverdag

Å styre egen økonomi kan være en givende opplevelse, preget av muligheter og smarte løsninger. Enten det dreier seg om å skaffe økonomisk oversikt eller å sikre at pengene strekker til. Her får du 10 triks som kan forbedre bankhverdagen din.

En mann ser mot kamera og smiler. Han står utenfor et hus. Det er  grønne busker rundt og han holder en mobiltelefon i hånda.

1. Betal lynraskt med Apple Pay eller Google Pay

Å bruke tid på å lete etter lommeboka og dra ut bankkortet kan være en unødvendig tidkrevde opplevelse. Ta i bruk Apple Pay eller Google Pay på mobilen og nyt godt av rask betaling som betydelig forbedrer effektiviteten når du er ute og handler.

2. Lag ditt eget kontosystem med «digital cash stuffing»

Sett av penger til ulike formål, som ferie, mat og krisebuffer, på ulike kontoer. Dette er en effektiv måte å spare penger på, og fungerer godt for å unngå impulsive kjøp.

Slik setter du enkelt opp ditt eget kontosystem

3. Beskytt deg selv

Ta sikkerhet på alvor. Bruk sterke passord, aktiver tofaktorautentisering og vær oppmerksom på svindelforsøk.

Se hva du selv gjøre for å unngå å bli svindlet

4. Del konto med en du er glad i

Å ha felleskonto med din samboer eller ektefelle kan forenkle økonomien ytterligere. Mange familier har felles kort for matvarekjøp og andre felles utgifter, noe som gjør det lettere å dele på utgiftene, og i tillegg skaffe oversikt over forbruket.

Logg inn og legg til den du er glad i som disponent på kontoen din

5. Bruk varslinger

Aktiver SMS-varsling i nettbanken. Da får du melding når viktige ting skjer på kontoen din, som for eksempel hvis en betaling blir avvist eller hvis saldoen på kontoen din kommer under en valgt grense. På den måten får du oversikt og unngår overtrekk og unødvendige gebyrer.

Logg inn og aktiver SMS-varsling nå

6. Få tips og råd om hverdagsøkonomi

Du har mulighet til å motta økonomiske råd og tips på e-post og SMS. Dette kan være til stor hjelp om du ønsker å styrke din økonomiske oversikt. For å motta disse tipsene, kreves det at du har gitt ditt samtykke for å motta informasjon og tilbud om bankens produkter og tjenester.

Logg inn og sjekke om du har gitt samtykke

7. Sørg for at sparepengene dine står på riktig konto

Hvis du vet hva du sparer til er det lurt å fordele sparingen på ulike kontoer. Når du sparer til noe på kort sikt er fleksibel tilgang til pengene dine viktigere enn hvis du sparer til noe mer langsiktig, som for eksempel bolig eller pensjon. Enten om du sparer langsiktig eller kortsiktig finnes det kontoer som passer for sparemålet ditt.

Slik kan du spare i OBOS-banken

8. Sett opp automatiske betalingsavtaler

Opprett automatiske betalingsavtaler ved å bruke tjenester som AvtaleGiro og eFaktura for å betale regninger og faste utgifter. Dette frigjør tid i en hektisk hverdag og sørger for at du unngår forsinkelser i betalingene.

9. Ta i bruk mobilbanken

Med mobilbanken får du rask tilgang til banktjenestene. Du kan logge inn, betale regninger og overføre penger ved bruk av fingeravtrykk, kode eller ansiktsgjenkjenning – enklere blir det ikke.

Last ned fra App Store

Last ned fra Google Play

10. Få rådgivning ved behov

Vi er her for deg enten om du trenger finansieringsbevis, ønsker råd om boliglån eller har behov for hjelp til å bruke nettbanken eller mobilbanken.

Ta kontakt med oss

Med disse triksene kan du kan du gjøre bankhverdagen din tryggere, enklere og mer produktiv, samtidig som du tar vare på din økonomiske helse. Så glem lommeboka, og begynn å utforske de mange mulighetene som noen av disse banktjenester tilbyr.

Les også

En mann og en kvinne sitter i senga og har dyne over seg. Mannen ser på kvinnen og smiler.

Denne svindelmetoden øker kraftig

Det siste året har vi dessverre opplevd en voldsom økning i antall svindelsaker. Det er spesielt en type svindel vi ser mer og mer av, og det er ulike former for phishing. Slik unngår du å bli svindlet.

En ung voksen mann ser i kameraet og smiler. Han står ute og i front av en blokk.

Slik sparer du når prisene øker

Prisøkninger og hyppige renteendringer påvirker privatøkonomien for mange. Se fem tips til hvordan du kan fortsette å spare når prisene øker.

Ung kvinne holder en vannflaske i hånde og hviler seg mot rekkverket i en park.

Er du bekymret for økonomien din?

Rentene stiger kraftig, samtidig som matvareprisene øker. Det kjennes på lommeboka. Her er seks grep du kan ta for å få endene til å møtes.