Slik skaffer du deg bolig i Storøykilen

Å kjøpe bolig er en stor investering. Vi guider deg gjennom kjøpet og tilbyr løsninger tilpasset behovet ditt.

Gå direkte til:

 

Må jeg være OBOS-medlem?

Du må ikke være OBOS-medlem før du kjøper en bolig i dette boligprosjektet, men OBOS-medlemmer har forkjøpsrett ved salgsstart. Det vil si at medlemmene får velge og kjøpe bolig før ikke-medlemmer. Etter at OBOS-medlemmene har valgt og kjøpt sine boliger er det derimot fritt frem for alle å kjøpe boligene som fortsatt er ledige. 

Er du ikke OBOS-medlem? Du kan få forkjøpsrett med en gang ved å melde deg inn nå!

Merk at dersom du ikke er medlem og kjøper bolig i dette prosjektet, må du melde deg inn i OBOS før innflytting. Boretten der forutsetter et medlemskap.

Totalprisen for boligen

Dette boligprosjektet organiseres som borettslag, og i dette borettslaget kan du velge selv om du vil ha fellesgjeld eller ikke. Felleslånet er et lån som vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er bare ansvarlig for den delen av felleslånet som er knyttet til boligen din. 

Borettslaget etableres med et felleslån som utgjør 50 % av kjøpesummen, men for de kjøperne som ikke ønsker å ha fellesgjeld sørger OBOS å innfri denne i forbindelse med overtakelse.

Totalpris og fordeling mellom felleslån og innskudd (egenkapital) ser du i boligvelgeren/prisliste.

Parkering

I Storøykilen blir det underliggende garasjeanlegg med direkte adkomst til etasjeplan i alle bygg. Leilighetene selges uten parkering, men kjøper du en tre- eller fireromsleilighet har du mulighet til å kjøpe parkeringsplass for kr 650.000,–.

Finansiering

Vi trenger bekreftelse på at du har hele finansieringen i orden før du kan kjøpe en bolig. Det kan vi få gjennom et finansieringsbevis, eller ved å snakke med en rådgiver i banken din. OBOS-banken hjelper deg gjerne med dette.

Ekstra god rente i OBOS-banken

Det skal være lett å velge helt ny bolig! Derfor får du ekstra god rente på lån til ny bolig i våre boligprosjekter. Du kan låne inntil 85 prosent av kjøpesummen, og få mellomfinansiering til samme lave rente som på boliglånet.

Du får boliglån fra 4,74 % rente. Låner du 2 millioner kroner over 25 år, koster det totalt 3,43 millioner kroner. Effektiv rente 4,89 %.

Finn ut mer om OBOS Nyboliglån.

Innbetaling

Når du skriver under på kjøpekontrakten betaler du 100 000 kroner (dersom byggestart ikke er vedtatt).

Når byggestart er vedtatt betaler du 10 prosent av totalprisen for boligen minus de 100 000 kronene du betalte ved kontraktsinngåelsen. Dersom byggestart allerede er vedtatt når du kjøper boligen betaler du 10 prosent av totalprisen med en gang.

Når du overtar boligen betaler du resten av innskuddet (egenkapitalen). Da starter også betalingen av felleslånet, via månedlige felleskostnader.

Felleskostnader

Fra du overtar boligen betaler du et fast beløp i måneden til felleskostnader. Dette dekker renter på din andel av felleslånet samt driftskostnader. Størrelsen på felleskostnadene finner du i boligvelger/prisliste.

Et trygt kjøp

Å kjøpe en OBOS-bolig er noe av det tryggeste du kan gjøre. Vi har bygget over 100 000 nye hjem siden starten i 1929, og forvalter i dag cirka 200 000 boliger. Alle våre nye boliger er bygget etter de nyeste forskriftene og standardene, og oppfyller alle tekniske krav. Vi har fem års reklamasjonstid på nye boliger, og følger deg opp også etter at du har flyttet inn. 

Gode grunner til å kjøpe helt ny bolig.

Slik kjøper du bolig

Når du har bestemt deg for hvilken bolig du ønsker å kjøpe etter salgsstart kan du starte digitalt kjøp. Dette gjør du via lenken til den aktuelle boligen i boligvelgeren. Deretter finner vi en  tid som passer og avtaler et kontraktsmøte. På møtet signeres den endelige kontrakten.

Kontakt gjerne prosjektselger om du trenger råd eller hjelp.

Skal du selge?

Trenger du verdivurdering eller et godt tilbud på salg av din gamle bolig?

OBOS Eiendomsmeglere hjelper deg gjerne.