Hopp til innhold

7 gode grunner til å være OBOS-medlem

Det lønner seg å være OBOS-medlem – spesielt for lommeboka.

Foto av en kvinne som smiler til en mann ute.

Som medlem har du forkjøpsrett på nye og brukte OBOS-boliger, du sparer penger på alt fra kultur- og sportsarrangementer, til reise, interiør og forsikring, og du får gode betingelser i OBOS-banken. Sjekk syv gode grunner til å være medlem:

1. Forkjøpsrett på 90.000 boliger

Med forkjøpsrett kan du kapre drømmeboligen – uten å være med i budrunder! Som OBOS-medlem stiller du nemlig foran i køen når du skal kjøpe bolig og har forkjøpsrett på over 90.000 nye og brukte boliger i hele Norge. 

Alle kan kjøpe boliger fra OBOS, men OBOS-medlemmer får velge og kjøpe bolig først. Jo lengre du har vært medlem, jo lengre ansiennitet har du, og desto lengre fram i køen kommer du.

2. Kjøp halve boligen, eller mer, og bo i hele

Gå fra leie til eie med OBOS Deleie. Med OBOS Deleie kan du kjøpe halve boligen, eller mer, og bo i hele. For resten av boligen betaler du et beløp tilsvarende markedsleie for OBOS´ andel av boligen. Du må kjøpe minst 50 prosent av boligen og senere, hvis det passer for både deg og lommeboka, kan du øke din eierandel – inntil du eier hele boligen selv.

Foto av et par som ser ut av vinduet i leiligheten sin.

3. Kjøp en ny bolig til en lavere pris

Med OBOS Bostart kan du kjøpe en helt ny bolig til en lavere pris enn ordinær markedspris – mot at OBOS får retten til å kjøpe den tilbake. Det betyr lavere lånebehov og krav til egenkapital. Når du kjøper boligen med OBOS Bostart blir du eier av hele boligen. Den eneste forskjellen fra et vanlig boligkjøp, er at når du ønsker å selge, har OBOS rett til å kjøpe boligen tilbake.

Slik melder du inn deg eller andre i OBOS 

4. Gode betingelser i OBOS-banken

OBOS-banken hjelper både førstegangskjøpere og de som er på utkikk etter noe nytt, med finansiering til å skaffe seg drømmeboligen. Som OBOS-medlem får du de beste betingelsene på lån, sparing og daglig bruk. Du får gratis bankkort og gode renter på lønn- og sparekonto. I de aller fleste banker betaler du årsgebyr for bankkort, men som medlem slipper du det.

Fotografi av Carmen, kunde i OBOS-banken

5. Gode rabatter og tilbud

Som medlem har du en rekke rabatter og tilbud på alt fra kultur- og sportsarrangementer til reise, forsikring, strøm, interiør og oppussing.

Du får rabatter hos blant annet Den Norske Opera & Ballett, Latter, Apollo, DFDS, Strawberry, Flügger Farve, Bohus og Maxbo – for å nevne noen.

Spar penger der du kan! Se alle medlemsfordelene 

6. Bruk lokalkjente eiendomsmeglere

Skal du selge boligen din? Medlemmer får 5000 kroner i rabatt hos OBOS Eiendomsmeglere.

De trygge og kunnskapsrike eiendomsmeglerne våre vet hva kjøperne er ute etter, noe som bidrar til at vi oppnår gode salgspriser.

To eiendomsmeglere i OBOS i en leilighet som smiler til kameraet.

7. Du kan være med å påvirke OBOS

Som medlem kan du være med å påvirke hvordan OBOS drives, dette kaller vi Medlemsdemokratiet. Du kan engasjere deg i generalforsamlingen, representantskapet, åpne møter og mye me

OBOS gir tilbake

I 2022 ga vi støtte til over 400 lag og foreninger. En av kjerneverdiene våre er engasjement. Derfor setter vi av inntil 10 prosent av overskuddet hvert år til samfunnsnyttige formål og frivillige organisasjoner med OBOS gir tilbake, som bygger felleskap og skaper liv mellom husene vi har bygget. Vi bygger muligheter – også innen kultur og idrett.

Ønsker du å bli medlem i OBOS? Slik melder du inn deg selv eller andre