Illustrasjonsbilde av stue i Sandsliåsen

Slik skaffer du deg bolig i Sandsliåsen

Å kjøpe bolig er en stor investering. Vi guider deg gjennom kjøpet og tilbyr løsninger tilpasset behovet ditt.

Gå direkte til:

 

Må jeg være OBOS-medlem?

Du må ikke være OBOS-medlem før du kjøper en bolig i dette boligprosjektet, men OBOS-medlemmer har forkjøpsrett ved salgsstart. Det vil si at medlemmene får velge og kjøpe bolig før ikke-medlemmer. Etter at OBOS-medlemmene har valgt og kjøpt sine boliger er det derimot fritt frem for alle å kjøpe boligene som fortsatt er ledige. 

Er du ikke OBOS-medlem? Du kan få forkjøpsrett med en gang ved å melde deg inn nå!

Priser

Boligene i hus L og M, samt N og O er selveierleiligheter i et boligsameie, mens boligene i hus R og S er borettslag. I et boligsameie har ikke boligene fellesgjeld, og det er du som kjøper som sørger for hele finansieringen.

Hus R og S er organisert som borettslag. Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger. Innskuddet er den andelen av totalprisen du skal finansiere, som ikke dekkes av fellesgjeld.

En oversikt over leilighetene, planløsninger og priser finner du i boligvelgeren.

Finansiering

Felleslånet er et lån som vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er bare ansvarlig for den delen av felleslånet som er knyttet til boligen din. Innskudd (egenkapital) finansieres av den enkelte kjøper – for de fleste ved hjelp av et boliglån. 

Vi trenger bekreftelse på at du har hele finansieringen i orden før du kan kjøpe en bolig. Det kan vi få gjennom et finansieringsbevis, eller ved å snakke med en rådgiver i banken din. OBOS-banken hjelper deg gjerne med dette.

Totalpris og fordeling mellom felleslån og innskudd (egenkapital) ser du i boligvelgeren.

Ekstra god rente i OBOS-banken

Det skal være lett å velge helt ny bolig! Derfor får du ekstra god rente på lån til ny bolig i våre boligprosjekter. Du kan låne inntil 85 prosent av kjøpesummen, og få mellomfinansiering til samme lave rente som på boliglånet.

Du får boliglån fra 5,39 % rente. Låner du 2 millioner kroner over 25 år, koster det totalt 3,66 millioner kroner. Effektiv rente 5,57 %.

Finn ut mer om OBOS Nyboliglån.

Innbetaling

Når du skriver under på kjøpekontrakten betaler du en mindre del av kjøpesummen (maksimalt 10 prosent). Resten av kjøpesummen betaler du når du overtar boligen.

Felleskostnader

Når du overtar boligen betaler du et fast beløp i måneden til felleskostnader. Dette dekker kostnader til drift og vedlikehold av fellesarealer, felles forsikring (ikke innbo) og eventuelt annet.

I hus R og S så består felleskostnader av driftskostnader og kapitalkostnader. Kapitalkostnader dekker renter og avdrag på andel fellesgjeld. Defem første årene er avdragsfrie, da betaler du kun renter. Det er IN-ordning i borettslaget, det betyr at du kan løse inn hele – eller deler av fellesgjelden. Dersom du løser inn hele fellesgjelden så betaler du kun driftskostnader hver måned. Se boligvelger for nærmere spesifikasjon av felleskostnader.

Et trygt kjøp

Å kjøpe en OBOS-bolig er noe av det tryggeste du kan gjøre. Vi har bygget over 100 000 nye hjem siden starten i 1929, og forvalter i dag cirka 200 000 boliger. Alle våre nye boliger er bygget etter de nyeste forskriftene og standardene, og oppfyller alle tekniske krav. Vi har fem års reklamasjonstid på nye boliger, og følger deg opp også etter at du har flyttet inn. 

Gode grunner til å kjøpe helt ny bolig.

Slik kjøper du bolig

Når du har bestemt deg for hvilken bolig du ønsker å kjøpe etter salgsstart kan du starte digitalt kjøp. Dette gjør du via lenken til den aktuelle boligen i boligvelgeren. Deretter finner vi en  tid som passer og avtaler et kontraktsmøte. På møtet signeres den endelige kontrakten.

Kontakt gjerne prosjektselger om du trenger råd eller hjelp.