illustrasjon av takterrasse på kveldstid i Ladebyhagen

Slik skaffer du deg bolig i Ladebyhagen

Å kjøpe bolig er en stor investering. Vi guider deg gjennom kjøpet og tilbyr løsninger tilpasset behovet ditt.

Gå direkte til:

 

Må jeg være OBOS-medlem?

Du må ikke være OBOS-medlem før du kjøper en bolig i dette boligprosjektet, men OBOS-medlemmer har forkjøpsrett ved salgsstart. Det vil si at medlemmene får velge og kjøpe bolig før ikke-medlemmer. Etter at OBOS-medlemmene har valgt og kjøpt sine boliger er det derimot fritt frem for alle å kjøpe boligene som fortsatt er ledige.

Bygg J, Ripsbærtunet borettslag, er et OBOS-borettslag. For å eie bolig her må du være medlem.

Bygg G, Morelltunet og bygg I, Solbærtunet er selveierleiligheter i et sameie. Du trenger ikke være OBOS-medlem for å eie bolig her.

Er du ikke OBOS-medlem? Du kan få forkjøpsrett med en gang ved å melde deg inn nå!

Priser

Bygg J, Ripsbærtunet borettslag organiseres som borettslag. Felleslånet er et lån som vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er bare ansvarlig for den delen av felleslånet som er knyttet til din bolig. 

Resten av totalprisen er innskudd (egenkapital). Dette finansieres av den enkelte kjøper – for de fleste ved hjelp av et boliglån.

I bygg J, Ripsbærtunet, betaler man et innskudd på 30% og fellesgjelden utgjør 70%. Lånet er inngått med nedbetalingstid på 40 år med 10 års avdragsfrihet. I borettslaget er det en IN-ordning, som gir deg mulighet til å selv bestemme hvordan du betaler ned fellesgjelden. 

Bygg G, Morelltunet og bygg I, Solbærtunet består av selveierleiligheter i et boligsameie. De har ikke fellesgjeld, og det er du som kjøper som sørger for hele finansieringen. 

Finansiering

Vi trenger bekreftelse på at du har hele finansieringen i orden før du kan kjøpe en bolig. Det kan vi få gjennom et finansieringsbevis, eller ved å snakke med en rådgiver i banken din. OBOS-banken hjelper deg gjerne med dette.

Ekstra god rente i OBOS-banken

Det skal være lett å velge helt ny bolig! Derfor får du ekstra god rente på lån til ny bolig i våre boligprosjekter. Du kan låne inntil 85 prosent av kjøpesummen, og få mellomfinansiering til samme lave rente som på boliglånet.

Du får boliglån fra 5,24 % rente. Låner du 2 millioner kroner over 25 år, koster det totalt 3,70 millioner kroner. Effektiv rente 5,41 %.

Finn ut mer om OBOS Nyboliglån.

Innbetaling – Ripsbærtunet borettslag

Når du skriver under på kjøpekontrakten betaler du et forskudd på 50 000 kroner. Ved overtakelse av boligen betaler du resten av innskuddet (egenkapitalen). Da starter også betalingen av felleslånet, via månedlige felleskostnader.

Innbetaling – Morelltunet og Solbærtunet

Når du skriver under på kjøpekontrakten betaler du et forskudd på 50 000 kroner.Ved overtakelse av boligen betaler du resten av innskuddet (egenkapitalen)

Disse boligene er selveierleiligheter i et boligsameie. De har ikke fellesgjeld, og det er du som kjøper som sørger for hele finanseringen.

Felleskostnader for Ripsbærtunet borettslag

Fra du overtar boligen betaler du et fast beløp i måneden til felleskostnader. Dette dekker renter på din andel av felleslånet samt driftskostnader. Størrelsen på felleskostnadene finner du i boligvelger/prisliste.

Felleskostnader for Morelltunet og Solbærtunet

Når du overtar boligen betaler du et fast beløp i måneden til felleskostnader. Dette dekker kostnader til drift og vedlikehold av fellesarealer, felles forsikring (ikke innbo) og eventuelt annet.

Et trygt kjøp

Å kjøpe en OBOS-bolig er noe av det tryggeste du kan gjøre. Vi har bygget over 100 000 nye hjem siden starten i 1929, og forvalter i dag cirka 200 000 boliger. Alle våre nye boliger er bygget etter de nyeste forskriftene og standardene, og oppfyller alle tekniske krav. Vi har fem års reklamasjonstid på nye boliger, og følger deg opp også etter at du har flyttet inn. 

Gode grunner til å kjøpe helt ny bolig.

Slik kjøper du bolig

Når du har bestemt deg for hvilken bolig du ønsker å kjøpe etter salgsstart kan du starte digitalt kjøp. Dette gjør du via lenken til den aktuelle boligen i boligvelgeren. Deretter finner vi en  tid som passer og avtaler et kontraktsmøte. På møtet signeres den endelige kontrakten.

Kontakt gjerne prosjektselger om du trenger råd eller hjelp.

Skal du selge?

Trenger du verdivurdering eller et godt tilbud på salg av din gamle bolig?

OBOS Eiendomsmeglere hjelper deg gjerne.