Hopp til innholdet
Bjørn og Kristine står ute på gårdsplassen i vinterklær og med lue på.

Vant forkjøpsretten på stein, saks, papir

Bjørn Ravn og Kristine Dahlen har endelig fått drømmeleiligheten, takket være en forkjøpsrett vunnet på en heldig omgang med stein, saks, papir.

Da Bjørn Ravn (29) var 21 år ønsket han seg et OBOS-medlemskap i et arveoppgjør. Dette skulle vise seg å bli vanskeligere å få enn antatt, da tanten hans også ønsket dette medlemskapet til sine egne barn.

– Vi bestemte oss for å møtes og spille om det, så da ble det “stein, saks, papir” som måtte avgjøre det, forklarer Bjørn og ler litt av minnet.

 Medlemskapet det stod om var fra 70-tallet, noe som betyr at overtageren ville fått ansiennitet fra dagen han eller hun ble født.

– Vi tok bare en omgang og det var raskt over, sier Bjørn som er strålende fornøyd med seieren.

Slik fungerer forkjøpsretten

Noen måneders medlemskap kan være nok

Som OBOS-medlem får du forkjøpsrett på over 90 000 boliger i store deler av landet. Bjørn og Kristine var ganske heldige som vant med nesten 30 års ansiennitet, men de aller fleste yngre kjøpere har kortere ansiennitet enn dette. Det betyr at det kan være nok å ha vært medlem i noen måneder.

Irenge hadde vært OBOS-medlem i 6 måneder - fikk leiligheten

– I underkant av 20 prosent av de som kjøpte toromsleiligheter i Oslo i 2017 på forkjøpsrett, hadde ansiennitet på tre år eller mindre, forteller leder av medlemsavdelingen i OBOS, Inger Hardmo, og påpeker at man ikke trenger å arve medlemskap fra bestefar for å få kjøpt seg leilighet.

Bli OBOS-medlem

Derfor bør du ha et OBOS-medlemskap

I tillegg til forkjøpsretten får du også 60 andre faste rabattavtaler. Deriblant på nyttehandel som maling hos Flügger, kjøkkenredskap hos Kitch’n, møbler hos Bohus, fliser fra Norfloor og mye mer. Medlemskapet er skreddersydd for omtrent hvert eneste behov eller ønske man skulle ha i hverdagen, enten det er underholdning, oppussing eller banktjenester.

Se alle medlemsfordelene

 

 

Bjørn og Kristine sitter ved stuebordet med flytte-esker rundt seg.
Bjørn og Kristine gleder seg til å flytte inn i den nye leiligheten.

For Kristine og Bjørn som flytter inn i drømmehjemmet i desember, handler fordelsbruken først og fremst om oppussingen.

– Vi trenger i utgangspunktet ikke gjøre noe, siden det er en ganske god standard. Men vi skal bytte ut peisen, male og fikse kjøkkenet, forteller Kristine og informerer Bjørn i en bisetning om den gode rabatten de får hos Bohus.

– Ja, også skal vi ta badet på sikt da, avslutter Bjørn.

Bli OBOS-medlem