Hopp til innholdet

Om artistene

Under OBOS på Operataket kommer Gyllene Tider, The September When, Timbuktu & Damn! og Ina Wroldsen for å gi deg en fantastisk musikkveld på sensommeren.

Gyllene Tider 

Fire tiår som en institusjon i musikkbransjen, fire millioner solgte plater og flere rekord-turnéer er bare noen av de høydepunktene Gyllene Tider, med Per Gessle i spissen, kan se tilbake på.

Det legendariske bandet står bak en kavalkade av power pop hits: «När vi två blir en» lå 16 uker på første plass på hitlistene før «Sommartider» ble sommerens uovertrufne soundtrack i 1982.

Det legendariske bandet kan skilte med både andre og fjerdeplass på listen over de største turneene i Sverige gjennom tidene, og i 2019 legger de ut på en stor avskjedsturné, som altså stopper på Operataket i Oslo.

The September When

The September When, med Morten Abel i spissen, er et av sin generasjons mest definerende norske band.

Med en imponerende rekke udødelige hits som «Bullet Me», «Cries Like A Baby» og «Can I Trust You», satte de en ny standard for norsk rock.

Tre av deres tilsammen fem album gikk inn som #1 på VG-lista, og bandet ble kåret til Årets Spellemann i 1993.

I 2019 står The September When igjen på scenen, og det er en stor glede å ha et av Norgeshistoriens største band tilbake i toppform!

Timbuktu & Damn!

Jason Diakité, eller Timbuktu som han er mest kjent som, har vært en av Skandinavias største artister i en årrekke. Det definitive gjennombruddet hans kom med monsterhiten «Det löser sej» og albumet «Alla vill til himmelen men ingen vill dö» i 2005.

Siden den gang har den lille, store skåningen levert kvalitetsmusikk og fantastiske konsertopptredener som perler på en snor. Sammen med sine venner i Damn! er Timbuktu en festgarantist av de sjeldne, og gutta forlater aldri en scene uten å ha gitt sitt aller ytterste.

Ina Wroldsen

Få norske popartister har en like imponerende hit-katalog å vise til som Ina Wroldsen. Rekken av internasjonale giganter som har nytt godt av Wroldsens låtskrivertalent er både lang og imponerende: Britney Spears, Shakira, Pussycat Dolls, One Direction, Clean Bandit og Demi Lovato, for å nevne noen

Wroldsens egen internasjonale popstjernestatus ble et faktum da hun tok steget fra bak-kvinne til frontfigur med egne låter som «Aliens», «Strongest», og «Lay It On Me», samt den gigantiske singelen «How Deep Is Your Love», som hun skrev for Calvin Harris, som valgte å beholde hennes vokal på megahiten.

Wroldsen har mottatt utallige priser både i- og utenfor Norge, og har med stort hell etablert seg som en solid liveartist med et bredt og engasjert publikum.