Hopp til innhold

Boligspar Ung

Med Boligspar Ung får du som er mellom 18 og 34 år muligheten til å spare dobbelt så mye som med vanlig BSU.

Dette er Boligspar Ung

  • Spar dobbelt så mye som med vanlig BSU.
  • Bruk sparepengene på å realisere boligdrømmen.
  • I inneværende år kan du ta ut like mye som du har satt inn.
  • Forutsetter at du allerede har BSU-konto hos oss.

Dobbelt så smart med dobbelt så mye spart

Å spare i BSU er det beste du kan gjøre for å spare til bolig. Med Boligspar Ung kan du nå spare dobbelt så mye. Det betyr mer i egenkapital til den dagen du finner drømmeboligen.

Kontoen passer for deg under 34 år som allerede har en BSU-konto i OBOS-banken. Andre banker kaller gjerne denne type konto for «BSU 2».

Slik fungerer Boligspar Ung

Boligspar Ung er kontoen for deg som allerede har vanlig BSU-konto hos oss, men som ønsker å spare mer, med en god rente. Overfør jevnt og trutt eller sett inn større beløp akkurat som det passer deg.

Med vanlig BSU kan du spare inntil 27 500 kroner hvert år eller 300 000 kroner totalt. Med Boligspar Ung er det ingen begrensninger for hvor mye du kan spare i året, men du kan maksimalt sette inn 300 000 kroner på kontoen.

Du får dessverre ikke skattefradrag for pengene du setter inn, men til gjengjeld får du spart dobbelt så mye.

  • Alle OBOS-medlemmer under 34 år med BSU-konto i OBOS-banken, kan opprette Boligspar Ung. Heldigvis kan alle bli medlem.
  • Du kan sette inn penger på kontoen til dagen før du fyller 34 år.
  • Du kan ha én Boligspar Ung-konto.
  • Har du ikke brukt det du har spart innen du har fylt 34 år, forblir pengene på kontoen. Renten justeres til samme nivå som vi tilbyr på OBOS-konto.

Ønsker du å overføre penger fra Boligspar Ung til en av dine andre kontoer, er det en enkel sak. Logg inn i nettbanken og velg "Uttak Boligspar Ung" i menyen. Slik som BSU, kan du ta ut det du har spart inneværende år. Om du vil ta ut mer vil kontoen avsluttes.

Ønsker du å avslutte kontoen kan du gjøre dette i nettbanken. Kontoen vil også avsluttes dersom du avslutter din BSU-konto, eller flytter BSU-kontoen din til en annen bank.

Er du under 34 år og har BSU og tilsvarende tjenester som Boligspar Ung i en annen bank, kan du når som helst flytte kontoene til oss.

Fyll ut og send oss dette fullmaktsskjemaet så sørger vi for overføring av pengene du har spart. Opptjente renter i annen bank blir regnet som spart beløp på din Boligspar Ung-konto hos oss.


Priser

For OBOS-medlemmer mellom 18 og 34 år med BSU i OBOS-banken.

ProduktGjeldende rente
4,45 %

Etter fylte 34 år justeres renten til 1,50 %