Hopp til innholdet

OBOS-medlemskap i konfirmasjonsgave

Her er gaven som gjør det enklere for konfirmanten å komme inn på boligmarkedet i fremtiden.

Gi gavemedlemskap

Hvert år er det rundt 6000 personer som gir et OBOS-medlemskap i gave til bursdag, dåp, navnefest og konfirmasjon. Medlemskap til konfirmanter øker stadig i popularitet. Det er ikke så rart, for det er en gave som kan komme til stor nytte:

- Dette er en kjempefin mulighet til å gi konfirmanten en plass foran i boligkøen. Noen gaver blir mer verdt for hvert år som går, og medlemskap i OBOS gir både en boligfordel i form av forkjøpsretten og en rekke andre medlemsfordeler, forklarer Clarisse Aase Ovrum, leder i medlemsavdelingen i OBOS. 

Her er syv grunner til hvorfor et OBOS-medlemskap lønner seg:

1. Forkjøpsrett

OBOS-medlemmer har forkjøpsrett på 90 000 boliger over store deler av landet. Forkjøpsretten er den største og viktigste medlemsfordelen, den gjør at du kommer foran i boligkøen. Den kan brukes på nye boliger fra OBOS og Block Watne og på bruktboliger i OBOS-borettslag.

Man trenger ikke å ha vært medlem lenge for å kunne sikre seg en bolig med forkjøpsretten, selv kort ansiennitet kan vise seg å ha mye å si på boligmarkedet.

- Et medlemskap er en hjelpende hånd på veien. De som gir medlemskap er ofte medlemmer selv. De ser den økonomiske verdien av medlemskapet. Mange foreldre, tanter, onkler eller besteforeldre ser på OBOS-medlemskap som en liten forsikring for en enklere vei inn på boligmarkedet. Samtidig er gir det en rekke andre medlemsfordeler, som gode betingelser på sparing, sier Ovrum.

Les mer om fordelene og hvordan du gir et medlemskap i gave 

En jente med kaffekopp på kjøkkenet i sin nye leilighet.
Med forkjøpsretten kan man kjøpe en OBOS-leilighet til samme pris som høyeste bud. Det kan gjøre det enklere for unge å komme inn på boligmarkedet den dagen de ønsker det.

2. Lav rente ved boliglån i OBOS-banken

I OBOS-banken kan man få boliglån til alle typer boliger. Renten er fra 2,65 prosentpoeng på nyboliglån. Banken tilbyr også mellomfinansiering til samme lave rente som boliglånet.

- Vi har fokus på å oppfylle boligdrømmen, og for oss er det viktig å sørge for at det finnes gode betingelser for boliglån og boligforsikring, sier Ovrum.

Priseksempel: Lån 2 mill. o/25 år, totalt 2,75 mill. Effektiv rente 2,72%. Se gjeldende priser på obosbanken.no

3. Rabatter på alt fra kjøkkenutstyr til maling

- 7 av 10 medlemmer benytter seg av våre medlemstilbud og vi har bra med rabattordninger. De er enkle å bruke og rabatten trekkes fra i kassen. Det er viktig for oss at det skal lønne seg å være medlem, forteller Ovrum.

Rabattene kan brukes i en rekke butikker og varehus som blant annet selger interiørartikler, maling og kjøkkenutstyr.

En dame i maleklær med to malespann på plenen foran et hus.
Bruk medlemsfordelene dine når du skal pusse opp, trenger noe nytt til kjøkkenet eller vil bli inspirert av de siste interiørtrendene.

4. Billigere billetter på teater, konserter og fotballkamper

Som medlem får du mange gode kulturrabatter, blant annet på Nationaltheatret, Den Norske Opera & Ballett, Rogaland Teater, Den Nationale Scene i Bergen, konserter på Rockefeller, musikaler på Folketeateret og herrelandslaget i fotballs hjemmekamper på Ullevaal Stadion.

5. Gode sparemuligheter med BSU-konto

I OBOS-banken får du hele 3,70 prosent rente på BSU-konto. Å spare penger i BSU er noe av det mest lønnsomme man kan gjøre for å spare opp egenkapital mens man forbereder seg på å kjøpe bolig. Alle som er mellom 18 og 34 år og har skattbar inntekt kan spare penger i BSU. I tillegg til god rente får man også skattefradrag om man setter inn sparepenger på en BSU-konto.

Les mer om OBOS-banken her(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)

6. Forsikring

OBOS Innboforsikring er en av markedets beste, som du får til en fast lav medlemspris. Du får også inntil 23 prosent rabatt på andre private forsikringer og andre fordeler hvis du samler forsikringene dine hos Tryg, landets tredje største forsikringsselskap med over 300 000 kunder.

7. Tilbud på reiser, leiebil og TusenFryd

Medlemmer får blant annet rabatt på leiebil, cruise til København og ferieturer med Apollo.

- Det lønner seg å være medlem, og vi har mange morsomme tilbud for folk i alle aldre, alt fra Legoland til TusenFryd, avslutter Ovrum.

Se alle medlemsfordelene

Gi et gavemedlemskap