Hopp til innholdet

Samtykke til digital kommunikasjon

OBOS og styret i boligselskapet vil gjerne kommunisere digitalt med boligeiere, men lovverket krever at vi ber om lov først.

Som styremedlemmer er dere vant til at mye av kommunikasjonen med OBOS er digital. Vi opplever at det er en økende forventning fra eierne om å ta i bruk flere og bedre digitale tjenester. Vi ønsker derfor at den enkelte eier kan kommunisere papirløst med både styret i boligselskapet og OBOS.

Hva gjør vi?

Eiere i alle boligselskap som forvaltes av OBOS har mottatt en SMS fra 1929. I denne ber OBOS om lov til å informere digitalt – via SMS, mobiltelefon eller e-post – om alt som er relevant for eierskapet til boligen. Det kan dreie seg om årsrapport, tredjepartsopplysninger (ligningsoppgaver) brev og fakturaer kunne bli sendt pr e-post, og enkelte varslinger på SMS.

Vi retter oss i denne omgang kun til de som ikke har fått forespørselen tidligere og de som ikke allerede har samtykket.

Oppfordring til boligeiere

Vi håper at styret går ut med en oppfordring til eierne om å gi samtykke til digitalt kommunikasjon, slik at kommunikasjonsflyten blir forenklet og effektivisert.

Den som gir sitt samtykke til digital kommunikasjon, kan også når som helst trekke samtykket tilbake.

Ønsker dere å informere eierne deres?

Etter forespørsel fra flere boligselskaper har vi utarbeidet et forslag til tekst som styrene kan formidle til eierne:

Vi i styret vet at mange ønsker å motta informasjon digitalt. OBOS vil på vegne av boligselskapene sende en SMS fra nummer 1929 til hver enkelt boligeier, hvor de ber om samtykke til digital kommunikasjon. Dersom du samtykker, vil blant annet, årsrapport, tredjepartsopplysninger (ligningsoppgaver) brev og fakturaer kunne bli sendt pr e-post, og enkelte varslinger på SMS.

Vi i styret er opptatt av å sørge for at den enkelte får informasjon på en enklest mulig måte. På denne måten kan vi både få tilfredsstilt den enkeltes behov for effektiv kommunikasjon og redusere bruk av papir.

Vi oppfordrer derfor alle våre eiere til å gi samtykke til digital kommunikasjon.

Synes du dette var interessant?

Se flere nyheter her