Hopp til innholdet
Water being drained under heavy rain

Styrtregn og overvann

Vi har opplevd store nedbørsmengder i sommer, men hva skjer egentlig når det regner så mye og hva bør vi gjøre for å forebygge skader?

Når det kommer styrtregn har vannet ofte så stor fart at det renner over sluk og terreng dersom farten ikke bremses. Det er derfor viktig at vannet renner i en retning som påfører minst mulig skade.

Vurder egen eiendom

Forebyggende tiltak for boligselskap er å ta en liten vurdering av egen eiendom.

  • Har terrenget fall ut fra alle bygninger?
  • Ledes takvannet bort fra bygningen?
  • Er alle takrenner og nedløp fri for blader og annet rusk?
  • Er alle sluk, renner etc. åpne?
  • Sørg for at sluk på tak og terrasser er renset slik at regnvann kan renne fritt
  • Ting som ikke tåler vann eller fukt bør ikke oppbevares i kjellerboder. I alle fall ikke på gulvet.

Skal man gjøre endringer på uteområdet bør man alltid sette som krav av det skal tas hensyn til overvannshåndtering på eiendommen.

Ta gjerne en titt på de kommunale slukene rundt eiendommen også. Dersom det ligger løv og kvist over sluket bør dette skrapes vekk. Ser du at sluket ikke tar unna vann er det viktig å informere kommunen om dette.

Hvis uhellet er ute

Hva forsikringen dekker:

Forsikringen dekker vannskader som følge av plutselig vanninntrenging fra terrenget eller grunnen når det fører til vannspeil på laveste gulv. Det betyr at man har dekning når regnvann renner inn i kjelleren i slike mengder at det blir stående vann på gulvet.

Lære mer

Dersom du vil lære mer om tiltak for å forhindre overvann eller har interesse av inspirasjon til utemiljøet generelt, kan vi anbefale deg å ta en tur på høstseminaret. Les mer om høstseminaret her!

Synes du dette var interessant?

Se flere nyheter her