Hopp til innhold

Nå kan du søke om bruksoverlating på Vibbo

Bor du i et borettslag eller boligaksjeselskap og ønsker å leie ut boligen din, ja da må du søke om bruksoverlating. Det positive er at nå har det blitt mye lettere å søke, du fyller bare ut et enkelt skjema på Vibbo.

Publisert:
tirsdag 15. februar 2022

Min bolig

Under «Min bolig» kan du legge til beboer. Når du velger «leietager» får du opp noen felter som må fylles ut for å søke om bruksoverlatingen. Du må oppgi navn, telefonnummer og fødselsdatoen til leietaker. Du må også oppgi antall personer og eventuelle hunder eller katter som skal bo der. Du må også legge inn leieperiode og om du er i nær slekt med leietaker.

Behandling

Når søknaden er sendt vil både eier og styret motta en e-post som bekrefter søknaden. Du ser også en markering under «Min bolig» om at det er søkt om bruksoverlating.

Styret har nå en måned på å godkjenne eller avslå søknaden. Dette gjøres også på Vibbo. Når søknaden er behandlet får eier en bekreftelse på e-post.

Pris

I tillegg til en forenklet prosess er også prisen på bruksoverlating ca. 20% lavere når søknaden gjøres digitalt i stedet for manuelt.

 

 

Relaterte