Hopp til innholdet
sogn kolonihage
100 år

kolonist laila trygg

obos-bladet

hage
grønt
blomster

10 tips til en god sommer i boligselskapet

Vi har laget en liste over saker som beboerne må huske på i sommer. Legg gjerne ut informasjonen på hjemmesiden deres, eller heng opp listen i oppgangen.

 1. Skru av vannet
  Skru igjen hovedstoppekranen når du reiser bort. Vannskader er den vanligste skaden i norske hjem. Hver eneste dag i fjor ble det registrert mer enn 180 vannskader i norske boliger, viser tall fra vannskadestatistikken til Finans Norge.
 2. Grilling
  Brannvernforeningen oppfordrer til aldri å bruke kullgrill på balkong i borettslag og sameier – på grunn av stor fare for brannspredning. Elektrisk grill og gassgrill er tryggere alternativer fordi man i større grad kan kontrollere varmen. Uansett bør en varm grill alltid holdes under oppsikt. Sørg for at grillen står stødig og i god avstand fra brennbart materiale. Og pass på at røyk fra grillen ikke sjenerer naboer.
 3. Sosiale sammenkomster
  Det er ekstra hyggelig å være sosial på sommeren. Husk å ta hensyn til naboer dersom du har fest eller andre sosiale sammenkomster. Følg husordensreglene og sjekk når det skal være ro.
 4. Leie ut egen leilighet
  Frister det med ekstra inntekter ved å leie ut egen leilighet via for eksempel AirBnB i sommer? Sjekk hvilke regler som gjelder for utleie hos dere først.
 5. Hjelp naboen
  Kanskje trenger naboen hjelp til å passe undulaten mens han er på ferie, vanne blomster eller ta inn avisen. Med appen Nabohjelp(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut) fra OBOS kan du både gi og få hjelp.
 6. Innbrudd
  Tyver er gjerne på jobb når du er på ferie. Faren for innbrudd er større i ferietider. Meld fra til styret eller politiet om unormal adferd og aktivitet eller ukjente besøkende.
 7. Alarm
  Dersom du har egen alarm i leiligheten bør du ta en ekstra sjekk for å sørge for at alt virker som det skal før du reiser bort.
 8. Brann
  Sørg for å ha en fungerende røykvarsler. Test røykvarsleren regelmessig, gjerne hver måned og alltid ved lengre tids fravær. Dra gjerne ut stikkontakter også.
 9. Forsikring
  Dersom uhell skulle oppstå må du vite hvor du skal melde skade. Gjør deg kjent med dette før ferien starter.
 10. Kontaktperson i styret i sommer
  Har du behov for å komme i kontakt med styret i løpet av sommeren, kan xxxx kontaktes. (Husk å legge inn korrekt informasjon her)

Synes du dette var interessant?

Se flere nyheter her